ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΕΠ

Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, Kyvernisi

Αποθεματικό ασφάλειας 600 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή κρίση

«Γραμμή άμυνας» στον νέο προϋπολογισμό για στήριξη των νοικοκυριών έναντι των ανατιμήσεων. Μειώνεται στο 0,5% ο στόχος για πλεόνασμα, ή ακόμη και στο μηδέν στο δυσμενές σενάριο. Ανθεκτική ανάπτυξη με ρυθμό άνω του 2%.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποιεί για βραδύτερη ανάπτυξη το Γραφείο Προϋπολογισμού

Μετά το δεύτερο τρίμηνο θα υποχωρήσει ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας. Τα φορολογικά έσοδα έχουν αυξηθεί κυρίως λόγω του πληθωρισμού, ενώ θα αποτελέσει δημοσιονομική πρόκληση η επιδότηση του κόστους ενέργειας.
paxysarkia-obesity
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η παχυσαρκία θα στοιχίζει στην οικονομία το 3,3% του παγκόσμιου ΑΕΠ

Σύμφωνα με έρευνα μέχρι το 2060 αναμένεται πως τρεις στους τέσσερις ενήλικες θα είναι παχύσαρκοι. Αυτή τη στιγμή η παχυσαρκία κοστίζει το 2,2% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αναμένονται στις χώρες που διαθέτουν λιγότερους πόρους.
Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν αλλάζει ο στόχος για το έλλειμμα παρά τα ισχυρά μέτρα στήριξης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως παραμένει ο στόχος για πρωτογενές έλλειμα 2% του ΑΕΠ στο τέλος του 2022, παρά τα τεράστια ποσά που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Πελαγίδης: Σημαντική δυναμική για την ελληνική οικονομία το 2022 

Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης και η άνοδος των επενδύσεων αντανακλούν τη δυναμική της χώρας, σημειώνοντας πως τον επόμενο χρόνο θα μειωθεί κατακόρυφα το δημόσιο χρέος.
staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία όχι μόνο αντέχει, αλλά ενδυναμώνεται

Ο υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ το β' τρίμηνο φέτος επισήμανε ότι η μεγέθυνσή του στο σύνολο του 2022 θα είναι υψηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody's στο BD: Στο 5% αναβαθμίζεται η πρόβλεψη για την ανάπτυξη

Από 3% σε 5% ανεβαίνει η πρόβλεψη του οίκου αξιολόγησης για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2022 χάρη στον τουρισμό, ενώ μειώνεται στο 2% για το 2023. Τι θα γίνει με την επενδυτική βαθμίδα. Δηλώσεις του Steffen Dyck, Senior Vice President της Moody's.
staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Πάνω από 10 δισ. για στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ο νέος δημοσιονομικός χώρος θα εξαρτηθεί από τις νέες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ στο β' τρίμηνο και τα έσοδα του προϋπολογισμού και τουρισμού.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράλληλοι βίοι Ιταλίας και Ελλάδας με δύο δεκαετίες στασιμότητας

Η Eurobank προχώρησε σε συγκριτική ανάλυση της πορείας του πραγματικού ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, την Ιταλία και την Ελλάδα από το 1995 μέχρι το 2021. Η Ιταλία είχε τον χαμηλότερο ρυθμό μεγέθυνσης και ακολούθησε από κοντά η Ελλάδα.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευχάριστη έκπληξη από το ΑΕΠ στην Ευρώπη: Στο 4% η ανάπτυξη β' τριμήνου

Επιβράδυνση στο 3,4% περίμεναν οι αναλυτές, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε το 4%. Ουραγός η Γερμανία με μόλις 1,8%, καθώς επηρεάζεται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση. Δεν δίνονται στοιχεία για την Ελλάδα.
germany-recession
ΔΙΕΘΝΗ

Στάσιμη η γερμανική οικονομία το β' τρίμηνο, η ανεργία έφτασε στο 5,4%

Ανεργία, πληθωρισμός και χαμηλό ΑΕΠ κάνουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης που βιώνει τις χειρότερες επιπτώσεις από τη μείωση του ρωσικού φυσικού αερίου.