ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bitcoin
Φωτο: Shutterstock

Χωρίς φρένο η άνοδος για Bitcoin, έσπασε το φράγμα των 60.000 δολαρίων

Ξεπερνούν το 40% τα κέρδη για το κρυπτονόμισμα από την αρχή του 2024, με χείρα βοηθείας και από την έναρξη διαπραγμάτευσης ETFs στις ΗΠΑ.

Ακάθεκτο συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία το Bitcoin, με τον Φεβρουάριο να αποδεικνύεται ο τυχερός του μήνας και το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα να σπάει και το φράγμα των 60.000 δολαρίων.

Το νόμισμα έχει εμφανίσει κέρδη που ξεπερνούν το 40% από την αρχή του 2024, ένα ράλι που τροφοδοτεί εν μέρει η επιτυχής έναρξη των αμερικανικών ETFs και έχουν προσελκύσει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη των συναλλαγών τους στις 11 Ιανουαρίου. Το Bitcoin διαπραγματευόταν για τελευταία φορά στα 60.000 δολάρια τον Νοέμβριο του 2021, αφού είχε φθάσει στο ιστορικό υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων νωρίτερα τον ίδιο μήνα.

Μια επερχόμενη μείωση στην αύξηση της προσφοράς του Bitcoin, γνωστή ως halving, αυξάνει περισσότερο τις διαθέσεις των αγοραστών. Αυτό έχει συμβάλει στην επέκταση ενός παρατεταμένου ράλι που έχει επίσης υποδαυλίσει την κερδοσκοπική όρεξη για μικρότερα tokens όπως το Ether και το Dogecoin.

Το Bitcoin έχει υπερτριπλασιάσει την αξία του από τις αρχές του περασμένου έτους, μετά τη βουτιά 64% το 2022, σε μια αξιοσημείωτη επιστροφή από μια σειρά σκανδάλων και πτωχεύσεων της κρυπτοβιομηχανίας που είχαν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Τα ψηφιακά tokens κάνουν άλμα, παρόλο που οι επενδυτές έχουν περιορίσει τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική φέτος, γεγονός που αποδεικνύεται από την άνοδο των αποδόσεων του αμερικανικού δημοσίου. Το Bitcoin έχει υπεραποδώσει σε σχέση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές και ο χρυσός, το 2024.

Οι μαζικές εισροές σε Bitcoin ETFs έχουν ωθήσει ορισμένους παρατηρητές του κλάδου να προειδοποιήσουν για μια διαφαινόμενη συμπίεση της προσφοράς, καθώς τα νέα νομίσματα που θα παραχθούν δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη ζήτηση. Περίπου το 80% της προσφοράς του Bitcoin δεν έχει αλλάξει χέρια τους τελευταίους έξι μήνες, ενδεχομένως επιδεινώνοντας τη συμπίεση και προσθέτοντας στην ανοδική πίεση των τιμών, ανέφεραν αναλυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ