bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές αγορές, πτώση στην Ιαπωνία

Σε αρνητικό πρόσημο έχουν γυρίσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συγκρατημένη άνοδο που είχαν παρουσιάσει στην αρχή των συνεδριάσεων.

Παραμένει το κλίμα ανησυχίας στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, αφού, στις 11:15 ώρα Ελλάδας, καταγράφουν όλα απώλειες, ενώ αρνητικά κινείται και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600, ο οποίος υποχωρεί κατά -0,29%, ο οποίος νωρίτερα ενισχυόταν κατά +0,60%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά -0,17%, ενώ στο Μιλάνο, μετά τη χθεσινή «βουτιά» -5,4%, ο FTSE MIB καταγράφει πτώση -0,46%, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα είχε κινηθεί ανοδικά κατά +0,60%.

Στη Γαλλία, ο CAC40 υποχωρεί κατά -0,36%, ενώ απώλειες σημειώνονται ακόμα στη Φρανκφούρτη (-0,26%), Ζυρίχη (-0,60%) και Μαδρίτη (-0,52%).

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά την εξάπλωση του Covid-19 στην Ιταλία, η οποία μετράει ήδη 7 νεκρούς, και τους φόβους ότι η ήδη ευάλωτη ιταλική οικονομία δε θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την εξάπλωση της επιδημίας.

Σημαντικές απώλειες και στην Ιαπωνία

Με μεγάλη πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί σε χαμηλό τετραμήνου, καθώς οι αγορές διεθνώς υποχωρούν εξαιτίας των ανησυχιών για τις συνέπειες της πιθανής περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 781,33 μονάδων (–3,34%), στις 22.605,41 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 21η Οκτωβρίου 2019.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 55,74 μονάδων (–3,33%), στις 1.618,26 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη στον απόηχο της Fed, εν αναμονή μεγεθών Apple

Δεν φαίνεται να τρόμαξε τις αγορές ο Τζερόμ Πάουελ, καθώς έχει προεξοφλήσει ότι η Fed θα καθυστερήσει αρκετά να προχωρήσει στην πρώτη μείωση επιτοκίων, κάτι που πιθανώς να συμβεί τον Σεπτέμβριο.
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από την τεχνολογία η επιστροφή σε ανοδική πορεία για Ευρώπη

Άνοδος που ξεπερνά το 1% για τον τεχνολογικό τομέα, μετά τα θετικά μεγέθη κορυφαίων αμερικανικών ομίλων, ενώ ανάλογη εικόνα και για τον κλάδο μετάλλων, με τον χαλκό να παραμένει σε ιστορικό υψηλό.