ΓΔ: 2099.35 0.78% Τζίρος: 161.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Κλείνει το Χρηματιστήριο στις Φιλιππίνες λόγω κορονοϊού

Οι Φιλιππίνες είναι η πρώτη χώρα που αναστέλλει τη λειτουργία όλων των χρηματιστηριακών της αγορών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Χρηματιστήριο Μετοχών των Φιλιππίνων έκλεισε επ' αόριστον σήμερα ενώ ανεστάλησαν οι συναλλαγές σε συνάλλαγμα και ομόλογα, εξέλιξη που σηματοδοτεί το πρώτο σε όλο τον κόσμο κλείσιμο τέτοιων αγορών ως απάντηση στον κορονοϊό, με τις αρχές να επικαλούνται τους κινδύνους για την ασφάλεια των χρηματιστών.

Η κίνηση αυτή έγινε αφού κάποια χρηματιστήρια έκλεισαν τις αίθουσες συναλλαγών ή ανέστειλαν τις συναλλαγές, αφού έχουν εξανεμιστεί τρισεκατομμύρια δολάρια χρηματιστηριακής αξίας. Είναι το πρώτο καθολικό κλείσιμο χρηματιστηριακών αγορών.

Και ενώ η εξέλιξη αυτή στις Φιλιππίνες έγινε για λόγους υγείας εν μέσω αυστηρών περιορισμών σε όλη τη χώρα, εγείρει την πιθανότητα και άλλα χρηματιστήρια να ακολουθήσουν, προκαλώντας παράλληλα την προσοχή των αναλυτών.

«Δεδομένης της πρωτόγνωρης ταχύτητας της βουτιάς στις τιμές των μετοχών, υπάρχουν υπόνοιες ότι τα χρηματιστήρια μετοχών ίσως κλείσουν εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν», ανέφερε ο οίκος αναλύσεων Capital Economics σε σημερινή του έκθεση.

Η εταιρία λειτουργίας του χρηματιστηρίου των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι οι συναλλαγές αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας «προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια υπαλλήλων και χρηματιστών», στο πλαίσιο των ευρύτερων, πανεθνικών μέτρων περιορισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Συνεδρίαση για την ναυτική ασφάλεια συνδιοργάνωσαν Ελλάδα, Ινδία, Φιλιππίνες

Στον ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε άτυπη συνεδρίαση για τη ναυτική ασφάλεια και την προστασία ναυτικών, με διοργανώτριες χώρες την Ελλάδα, Ινδία, Φιλιππίνες και συνδιοργανωτές Δανία, Ιαπωνία, Παναμά, Ρουμανία.
Φέρντιναντ Μάρκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μάρκος δεσμεύεται για συλλήψεις σε σκάνδαλο αντιπλημμυρικών έργων

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δήλωσε ότι όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα εικονικά αντιπλημμυρικά έργα θα έχουν συλληφθεί έως τα Χριστούγεννα, μετά τους φονικούς τυφώνες και τις σφοδρές αντιδράσεις για διαφθορά.
Παραλία με τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 25 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον τυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ στις Φιλιππίνες

Τα σωστικά συνεργεία στις Φιλιππίνες άρχισαν να καθαρίζουν περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ, όπου οι νεκροί αυξήθηκαν σε 25, ενώ 1,4 εκατ. άνθρωποι εκτοπίστηκαν και ο τυφώνας οδεύει προς την Ταϊβάν.
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: Αποτίμηση ζημιών μετά τον υπερτυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ

Οι Φιλιππίνες μετρούν τις απώλειες από τον υπερτυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ: τέσσερις νεκροί, πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι, σοβαρές ζημιές σε σπίτια και δρόμους, με πολλά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και πρόσβαση.