ΓΔ: 895.71 0.06% Τζίρος: 41.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bitcoin, kryptonomismata, texnologia
Φώτο: Shutterstock

Νέο ράλι για το Bitcoin καθώς ξεπέρασε το φράγμα των 40.000 δολαρίων

Το γνωστότερο κρυπτονόμισμα εμφανίζει άνοδο 13,1% με τη συνολική αξία της κεφαλαιοποίησης της αγοράς ψηφιακών νομισμάτων να ξεπερνά το επίπεδο του ενός τρισ. δολαρίων.

Νέο ράλι για το Bitcoin, το οποίο ξεπέρασε και το φράγμα των 40.000 δολαρίων, με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να βρίσκεται πλέον άνω του ενός τρισ. δολαρίων, για πρώτη φορά στην ιστορία. 

Το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα έφθασε στα 40.188 δολάρια, βάσει στοιχεία από την Coin Metrics, σημειώνοντας ημερήσια άνοδο της τάξης του 13,1%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νόμισμα έχει ενισχυθεί περισσότερο από 30% από την αρχή του 2021, ενώ κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μηνου η τιμή του έχει εκτοξευθεί κατά 400%!

Σύμφωνα με τον Chamath Palihapitiya αναλυτή της Social Capital το νόμισμα έχει το περιθώριο για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο. «Μπορεί να φτάσει στα 100.000 δολάρια, κατόπιν στα 150.000 ακόμη και στα 200.000 δολάρια. Δεν μπορώ να προβλέψω το ακριβές χρονικό διάστημα. Μπορεί να χρειαστεί και μία 10ετία αλλά θα τα καταφέρει», τόνισε μιλώντας στο CNBC. 

Η εντυπωσιακή πορεία του Bitcoin οδηγεί και την αξία της αγοράς όλων των κρυπτονομισμάτων άνω του ενός τρισ. δολαρίων, με την κεφαλαιοποίηση της δικής του αγοράς να είναι τα 700 δισ. δολάρια. 

Η εντυπωσιακή πορεία του νομίσματος, όπως ανέφερε σε πρόσφατη ανάλυσή του το Bloomberg οφείλεται και στο γεγονός ότι η αγορά του Bitcoin έχει αλλάξει εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, πορεία στην οποία συνέβαλαν αρκετοί παράγοντες. 

Ο πρώτος εξ αυτών ότι δεν στηρίζεται αποκλειστικά στις τοποθετήσεις των ιδιωτών επενδυτών, αλλά πλέον και κορυφαίοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι και όχι μόνο έχουν αρχίσει να επενδύουν. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων «ονόματα» όπως PayPal Holdings, Visa και Mutual Life Insurance Co. ανακοίνωσαν ότι επενδύουν. Κορυφαίοι διαχειριστές hedge funds, όπως οι Eric Peters και Alan Howard, τοποθετούν εκατοντάδες εκατ. δολάρια, προσδοκώντας υψηλές αποδόσεις. 

Πριν από 12 χρόνια που έκανε την πρώτη εμφάνισή του στόχος ήταν να αποτελέσει ένα «αποκεντρωμένο» νόμισμα. Δεν τα κατάφερε, αλλά η απόφαση της PayPal να επιτρέψει τη χρήση του για πληρωμές μέσω του τεράστιου διεθνούς δικτύου εμπόρων που συνεργάζονται μαζί της αποτελεί το μεγάλο στοίχημα και για την εταιρεία και για το κρυπτονόμισμα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζει» το Bitcoin μετά το νέο κινέζικο «μπλόκο» στην εξόρυξη

Την περασμένη Παρασκευή, οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν διέταξαν την παύση της εξόρυξης του Bitcoin, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Global Times, υπάρχει η εκτίμηση ότι περισσότερο από το 90% των έργων εξόρυξης θα σταματήσουν.
Bitcoin, Kriptonomismata
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανάκαμψης το Bitcoin με ώθηση από... Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα η οποία υιοθετεί ένα κρυπτονόμισμα, καθώς εγκρίθηκε σχετικό νομοσχέδιο. Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα.