ΓΔ: 876.52 0.02% Τζίρος: 34.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:09:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 14,5 ευρώ αυξάνει την τιμή – στόχο για τον ΟΠΑΠ η Euroxx 

Διατηρείται η σύσταση «overweight» για τη μετοχή με βασικό καταλύτη για τον ΟΠΑΠ την εφαρμογή της Συμφωνίας Παραχώρησης του 2011, η οποία προσφέρει, μεταξύ άλλων, και φορολογικά οφέλη.

Σε αύξηση της τιμής – στόχου για την μετοχή του ΟΠΑΠ στα 14,5 ευρώ προχωρά η Euroxx διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «overweight», η οποία αναφέρει ότι παρά το δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας η εταιρεία κατόρθωσε να ακολουθήσει καλή πορεία στο γ’ τρίμηνο του 2020. 

Ταυτόχρονα και παρά την επιβολή του δεύτερου lockdown τον Οκτώβριο ο ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου 2020 είχε επιτυχημένη πορεία στις αγορές ομολόγων, με την έκδοση ενός 7ετούς χρεογράφου ύψους 200 εκατ. ευρώ, ενώ ολοκλήρωσε και την απόκτηση του 15,5% της εταιρείας Stoiximan. 

Ο βασικός, όμως, παράγοντας που αλλάζει πλήρως το «παιχνίδι» για την εταιρεία είναι σύμφωνα με την Euroxx είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας Παραχώρησης του 2011 η οποία προσθέτει περίπου 4,5 ευρώ/μετοχή, αντισταθμίζοντας τις υποβαθμίσεις στις εκτιμήσεις για τα επαναλαμβανόμενα κέρδη και τα υψηλότερα έξοδα το διάστημα 2020 – 2021. Μετά τις διευκρινίσεις για τους ακριβείς όρους της συμφωνίας καθίσταται σαφές ότι ο ΟΠΑΠ θα έχει περαιτέρω φορολογικά οφέλη από αυτήν. 

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη της εταιρείας στο επόμενο διάστημα, η ελληνική χρηματιστηριακή τονίζει ότι εάν υπάρξει και παράταση του lockdown για το σύνολο του α’ τριμήνου 2021 τότε τα μεικτά κέρδη από το τα τυχερά παιχνίδια (GGR) θα υποχωρήσουν κατά 33% σε ετήσια βάση για το σύνολο του 2020, αλλά θα ανακάμψουν κατά 59% σε ετήσια βάση κατά το τρέχον έτος. 

Οι συνολικές αναβαθμισμένες εκτιμήσεις της Euroxx για το διάστημα 2019 – 2022 τοποθετούν την αύξηση των GGR στο 4,5% (από 4,7% προηγούμενη εκτίμηση), με στήριξη από την Stoiximan αλλά και τα VLTs. Εάν, πάντως, συνυπολογιστούν και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), που αναμένεται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 265 και 271 εκατ. ευρώ, λόγω της Συμφωνίας Παραχώρησης, εκτιμά ότι ο ρυθμός αύξησης των EBITDA μπορεί να φθάσει στο 20% και των καθαρών κερδών στο 25,5%, ενώ αναμένει και αύξηση του μερίσματος. 

opap, euroxx

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ