ΓΔ: 875.44 -0.15% Τζίρος: 107.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kryptonomismata, bitcoin, etherum, libra
Φωτο: Pixabay

Ξεπέρασε τα δύο τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων

«Βασιλιάς» παραμένει το Bitcoin, με τη δική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται άνω του ενός τρισ. δολαρίων, ενώ ισχυρή πορεία ακολουθεί και το Ethereum.

Σε νέο επίπεδο – ρεκόρ διαμορφώθηκε η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, καθώς ξεπέρασε τα δύο τρισ. δολάρια, η οποία διπλασιάστηκε σε διάστημα μόλις δύο μηνών χάρη στην ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση σε διεθνές επίπεδο.

Βάσει των στοιχείων της εταιρείας CoinGecko, η οποία παρακολουθεί περισσότερα από 6.600 κρυπτονομίσματα, το Bitcoin είχε τη μεγαλύτερη συμβολή σε αυτήν την πορεία, καθώς η κεφαλαιοποίηση του είναι πάνω από ένα τρισ. δολάρια, με την τιμή του να υπερδιπλασιάζεται εντός του 2021 και να φθάνει στα 58.858 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά έχει ξεπεράσει και τα 60.000 δολάρια. Μετά το Bitcoin υπάρχουν πέντε ακόμη κρυπτονομίσματα που ξεχωρίζουν. Πρόκειται για τα Ether, Binance Coin, Polkatod, Tether και Cardano, με τη δική τους κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 422 δισ. δολάρια. 

cryptocurrencies, kryptonomismata, bitcoin

 Εδώ και αρκετούς μήνες το Bitcoin έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και θεσμικών επενδυτών, αλλά και κορυφαίων επιχειρήσεων όπως οι Tesla, PayPal και Mastercard, ενώ η Morgan Stanley επιτρέπει σε ορισμένους πλούσιους πελάτες της να επενδύουν, μέσω χρηματιστηριακών λογαριασμών που διαθέτουν σε αυτή, στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. 

Το κρυπτονόμισμα κινήθηκε ανοδικά και στη συνεδρίαση της Δευτέρας, μετά την ανακοίνωση του Grayscale Bitcoin Trust, του μεγαλύτερου θεσμικού επενδυτή που έχει στην κατοχή του Bitcoin, ότι θα μετατραπεί σε ETF. Παράλληλα η Goinbase Global, η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στον Nasdaq μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ