ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bonds

«Ασανσέρ» η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η απόδοση το μεσημέρι, αλλά οι ρευστοποιήσεις κερδών την επανέφεραν σε υψηλότερο επίπεδο.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Το μεσημέρι, η απόδοση έπεσε στο 1,533%, αλλά γρήγορα εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις κερδών, με αποτέλεσμα η απόδοση να επανέλθει πριν τις 17.00 στο 1,594%.

10y Bond

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και του ΟΔΔΗΧ για επαναγορά ή αντικατάσταση σειράς ομολόγων του PSI διαμορφώνουν θετικό κλίμα στη διαπραγμάτευση των ελληνικών τίτλων.

Θετικά επιδρά και η χθεσινή τοποθέτηση της Κριστίν Λαγκάρντ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου για το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς η υποψήφια για τη θέση του προέδρου της ΕΚΤ τόνισε: «Η άποψη του ΔΝΤ και η δική μου, μιλώντας ακόμα ως ΔΝΤ, είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στην οποία στοχεύαμε. Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη και καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης, είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξετάσουμε με μεγάλη προσοχή».

Πάντως, η γενική τάση στις αγορές δεν ευνοεί τα ομόλογα, καθώς η ανακοίνωση για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας για τα θέματα του εμπορίου, αλλά και η απομάκρυνση του κινδύνου άτακτου Brexit στις 31 Οκτωβρίου, έχουν ενισχύσει τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη περισσότερου ρίσκου, ευνοώντας τα χρηματιστήρια.

Έτσι, καθώς οι επενδυτές αποσύρουν κεφάλαια από τα ασφαλή καταφύγια των ομολόγων, συντονισμένα ενισχύονται σήμερα οι αποδόσεις των γερμανικών, γαλλικών και αμερικανικών ομολόγων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Το μεγάλο κόλπο των hedge funds στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων

Τεράστιες, αλλά πλασματικές προσφορές για κρατικά ομόλογα κάνουν τα κερδοσκοπικά funds στις εκδόσεις από κράτη της ευρωζώνης για να πάρουν όσο πιο πολλούς τίτλους μπορούν και να τους πουλήσουν στην ΕΚΤ.
ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Θετική για τα ομόλογα της Πειραιώς μετά το σχέδιο "Sunrise"

Αναβάθμιση για πρώτη φορά σε "overweight" για τα υφιστάμενα ομόλογα της Τρ. Πειραιώς, συγκρατημένη αισιοδοξία για την επιτυχία της επόμενης έκδοσης ύψους 600 εκατ. ευρώ. Κλειδί η αύξηση κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ.