ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: PIxabay

«Βουτιά» του Bitcoin έως και στα 20.000 δολ. «βλέπουν» τώρα οι αναλυτές

Αναλυτές έχουν υπογραμμίσει ότι τα 20.000 δολάρια ίσως αποτελέσει το επίπεδο «κλειδί» για το κρυπτονόμισμα. Το Bitcoin κατέγραψε, λίγο νωρίτερα, πτώση περίπου 2% στα 33.000 δολάρια, στο Χονγκ Κονγκ.

Μια ακόμα άσχημη εβδομάδα διανύει το Bitcoin και ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελέσει πρόδρομο μιας ακόμα μεγαλύτερης «βουτιάς», ακόμα και στα 20.000 δολάρια, σύμφωνα με τους αναλυτές, αναφέρει το Bloomberg.

Η περαιτέρω αδυναμία που εμφανίζει το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να το οδηγήσει στη ζώνη των  20.000 δολαρίων, σύμφωνα με αναλυτές της Oanda, της Evercore ISI και της Tallbacken Capital Advisors LLC. Το Bitcoin κατέγραψε, λίγο νωρίτερα, πτώση περίπου 2% στα 33.000 δολάρια, στο Χονγκ Κονγκ και έχει μειωθεί περίπου 10% μέχρι στιγμής τον Ιούνιο.

«Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα πλησιάζει επικίνδυνα το επίπεδο των 30.000 δολαρίων, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για το κανονιστικό πλαίσιο στις ΗΠΑ και αν πέσει κάτω από αυτό, θα οδηγηθούμε σε ένα μπαράζ πωλήσεων», δήλωσε ο Έντουαρτ Μόγια, αναλυτής της αγοράς για την Oanda Corp.

Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 32.000 δολάρια από το ρεκόρ του Απριλίου, λόγω μιας ανάρτησης στο Twitter του Έλον Μασκ «για την αυξημένη χρήση ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη και τις συναλλαγές». Παράλληλα, αναλυτές σημειώνουν ότι η δυνατότητα των ΗΠΑ να ανακτήσει μεγάλο μέρος των λύτρων σε bitcoin που είχαν καταβληθεί στους δράστες της κυβερνοεπίθεσης εναντίον της Colonial Pipeline τον Μάιο, έδειξε ότι το κρυπτονόμισμα μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο.

Ο αναλυτής της Evercore, Ριτς Ρος, όπως και ο Μίκαελ Περβς της Tallbacken Capital Advisors έχουν υπογραμμίσει ότι τα 20.000 δολάρια ίσως αποτελέσει το επίπεδο «κλειδί» για το κρυπτονόμισμα, ενώ άλλοι, όπως η MicroStrategy, κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση και έχουν προχωρήση στην πώληση ομολόγων υψηλού κινδύνου αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΕΚΤ ανέφερε ότι κυρίως ιδιώτες επενδυτές είναι αυτοί που οδηγούν το Bitcoin σε άνοδο, αλλά επιδεικνύουν αυξανόμενο ενδιαφέρον ορισμένοι θεσμικοί επενδυτές, όπως και εταιρείες εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα (προφανώς αυτή είναι μια αναφορά στην Tesla, που έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολ. στο κρυπτονόμισμα). Σε αυτό το σημείο, η ΕΚΤ τονίζει ότι η μεταβλητότητα της τιμής καθιστά το Bitcoin επικίνδυνο και κερδοσκοπικό και υπενθυμίζει την πρόσφατα ανανεωμένη προειδοποίηση από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κεφαλαιαγορών (ESMA) προς τους επενδυτές για τους κινδύνους των επενδύσεων στο Bitcoin.

Λόγους ανησυχίας αποτελούν, επίσης, όπως τονίζει η ΕΚΤ, το υπερβολικό αποτύπωμα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως και οι δυνατότητες χρήσης του Bitcoin για παράνομους σκοπούς. Τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν ακόμη ευρεία εφαρμογή στις πληρωμές και τα πιστωτικά ιδρύματα της ευρωζώνης έχουν μικρή έκθεση σε χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με κρυπτονομίσματα, συνεπώς οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα φαίνονται περιορισμένοι προς το παρόν, καταλήγει η αναφορά της ΕΚΤ στο Bitcoin.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bitcoin, Kriptonomismata
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανάκαμψης το Bitcoin με ώθηση από... Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα η οποία υιοθετεί ένα κρυπτονόμισμα, καθώς εγκρίθηκε σχετικό νομοσχέδιο. Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα.
bitcoin
ΑΓΟΡΕΣ

«Κατηφόρα» δίχως τέλος για το Bitcoin, «φλερτάρει» με τα 30.000 δολ.

Ο πανικός της ελεύθερης πτώσης του Bitcoin σχετίζεται και με τις δηλώσεις του Έλον Μασκ, ο οποίος αρχικά υπονόησε ότι η Tesla έχει ήδη ή σκοπεύει να πουλήσει τα κρυπτονομίσματα, στα οποία επένδυσε 1,5 δισ. δολ. 
bitcoin, kryptonomismata, texnologia
ΑΓΟΡΕΣ

Ελεύθερη πτώση για Bitcoin, κάτω από 40.000 δολ. μετά από 14 εβδομάδες

Υπενθυμίζεται, ότι ο πανικός της ελεύθερης πτώσης του Bitcoin σχετίζεται και με τις δηλώσεις του Έλον Μασκ, ο οποίος αρχικά υπονόησε ότι η Tesla έχει ήδη ή σκοπεύει να πουλήσει τα κρυπτονομίσματα, στα οποία επένδυσε 1,5 δισ. δολ.