ΓΔ: 897.45 1.03% Τζίρος: 45.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: PIxabay

«Βουλιάζει» το Bitcoin μετά το νέο κινέζικο «μπλόκο» στην εξόρυξη

Την περασμένη Παρασκευή, οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν διέταξαν την παύση της εξόρυξης του Bitcoin, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Global Times, υπάρχει η εκτίμηση ότι περισσότερο από το 90% των έργων εξόρυξης θα σταματήσουν.

«Βουτιά» η οποία «άγγιξε» το 10% πραγματοποίησε σήμερα το Bitcoin, καθώς η έντονη μεταβλητότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων δεν δείχνει να υποχωρεί. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters νωρίτερα, η Κίνα είναι έτοιμη να εντείνει τα μέτρα καταστολής, αναφορικά με την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων.

Αυτήν την ώρα το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχωρεί 8,67% στα 32.249 δολάρια. Νωρίτερα υποχώρησε έως και τα 32.094 δολάρια, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ημερών. Το κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει πτώση πάνω από 20% τις τελευταίες έξι ημέρες, ενώ υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε φτάσει ακόμα και τα 65.000 δολάρια. Παρ΄ όλα αυτά, συνεχίζει να σημειώνει κέρδη πάνω από 10% φέτος.

Την περασμένη Παρασκευή, οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν διέταξαν την παύση της εξόρυξης του Bitcoin, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Global Times, υπάρχει η εκτίμηση ότι περισσότερο από το 90% των έργων εξόρυξης θα σταματήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες ακραίες διακυμάνσεις του Bitcoin αποδίδονται σε μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη που ήλθε από την Κίνα, που, όπως έγραψαν οι Financial Times, ενέτεινε τους φόβους για μια «επίθεση» από τις εποπτικές αρχές. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, επισήμανε την έντονη μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων και απαγόρευσε σε τράπεζες και εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, ενώ προειδοποίησε τους επενδυτές να μην προχωρούν σε κερδοσκοπικές επενδυτικές κινήσεις.

Παράλληλα, οι τρεις ενώσεις των τραπεζών και εταιρειών πληρωμών της Κίνας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους συναλλασσόμενους να μην χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα ως μέσα πληρωμών, καθώς οι τιμές τους παρουσιάζουν ακραίες διακυμάνσεις. Τις προηγούμενες ημέρες, η ανακοίνωση του Έλον Μασκ ότι η Tesla δεν θα δέχεται το Bitcoin ως μέσο πληρωμών για την πώληση των οχημάτων της, είχε ήδη θέσει σε αμφισβήτηση τη δυναμική που είχε αναπτυχθεί για την καθιέρωση του κρυπτονομίσματας ως μέσου πληρωμών.

Σήμερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι κάλεσε πρόσφατα ορισμένες τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να κρατήσουν πιο αυστηρή στάση απέναντι στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Τέλος, η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (AgBank) ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα σε πελάτες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και συναλλαγές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bitcoin, Kriptonomismata
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανάκαμψης το Bitcoin με ώθηση από... Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα η οποία υιοθετεί ένα κρυπτονόμισμα, καθώς εγκρίθηκε σχετικό νομοσχέδιο. Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα.