ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cryptocurrencies, Kriptonomismata
Φωτο: Shutterstock

«Βουτιά» άνω του 7% για Bitcoin - Ether, φόβοι για περισσότερους ελέγχους

Παρά, πάντως, την τρέχουσα διόρθωση η τιμή του Βitcoin έχει διπλασιαστεί από την αρχή του τρέχοντος έτους, ενώ αυτή του Εther έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί.

Σε τροχιά υποχώρησης κινούνται τα κρυπτονομίσματα με το Bitcoin να υποχωρεί προς το επίπεδο των 60.000 δολαρίων, ενώ την ίδια ώρα το Ether διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή Νοεμβρίου. 

Το Bitcoin εμφάνισε απώλειες 4% στην αγορά της Σιγκαπούρης, φθάνοντας στα 61.400 δολάρια, ενώ το Ether αποδυναμώθηκε κατά 6,8%. Η πτώση διευρύνεται πλέον, καθώς, βάσει στοιχείων της CoinDesk τόσο το Bitcoin όσο και το Ether υποχωρουν άνω του 7%, Παράλληλα η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει 7% το τελευταίο 24ωρο φθάνοντας στα 2,8 τρισ. βάσει στοιχείων της CoinGecko. 

Ημερήσια πορεία για το Bitcoin 

 

Σύμφωνα με τους traders αιτία για το sell off αποτέλεσε και η υπογραφή του σχεδίου αναδιάρθρωση των υποδομών στις ΗΠΑ, ενώ εκφράζονται φόβοι για εφαρμογή νέων ρυθμιστικών ελέγχων αλλά και φορολόγησης για τα κρυπτονομίσματα. 

Επιπρόσθετα εκτιμάται ότι η Κίνα θα σφίξει περισσότερο τον κλοιό, έχοντας, ήδη, χαρακτηρίσει παράνομες όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας, το Πεκίνο ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο πιο αυστηρών ποινών για όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. 

Ημερήσια πορεία για Ether

 

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου νομοσχεδίου για τις υποδομές των ΗΠΑ, ύψους 550 δισ. ευρώ, θα υπάρξουν νέες απαιτήσεις για καταγραφή των εσόδων από κρυπτονομίσματα προκειμένου αυτά να φορολογηθούν. 

Παρά, πάντως, την τρέχουσα διόρθωση η τιμή του Βitcoin έχει διπλασιαστεί από την αρχή του 2021, ενώ αυτή του ether έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί. Τα δύο κρυπτονομίσματα άγγιξαν νέα επίπεδα – ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, με αρκετούς επενδυτές να θεωρούν ότι μπορούν να αποτελέσουν «προστασία» (hedge) έναντι της ανόδου των πληθωριστικών πιέσεων σε διεθνές επίπεδο. 

Ταυτόχρονα, πάρα τη διόρθωση το τελευταίο 24ωρο, αρκετοί αναλυτές εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι για την πορεία των κρυπτονομισμάτων, ενώ αναφορικά με το bitcoin εκτιμούν ότι μπορεί να κλείσει το τρέχον έτος σε τιμή που θα κυμανθεί από 70.000 έως και 100.000 δολάρια. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζει» το Bitcoin μετά το νέο κινέζικο «μπλόκο» στην εξόρυξη

Την περασμένη Παρασκευή, οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν διέταξαν την παύση της εξόρυξης του Bitcoin, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Global Times, υπάρχει η εκτίμηση ότι περισσότερο από το 90% των έργων εξόρυξης θα σταματήσουν.
Bitcoin, Kriptonomismata
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανάκαμψης το Bitcoin με ώθηση από... Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα η οποία υιοθετεί ένα κρυπτονόμισμα, καθώς εγκρίθηκε σχετικό νομοσχέδιο. Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα.