ΓΔ: 819.2 -0.36% Τζίρος: 5.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:11:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bitcoin
Φωτο: Shutterstock

Βουτιά 50% έχει κάνει το Bitcoin, χάθηκε 1 τρισ. στα κρυπτονομίσματα

Χιονοστιβάδα πωλήσεων από κερδοσκόπους που είχαν αγοράσει Bitcoin με δανεισμό και υποχρεώθηκαν να κλείσουν θέσεις. Πρωτοβουλία Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα.

Σε τροχιά μεγάλης πτώσης έχει βρεθεί το Bitcoin, καθώς έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το ρεκόρ που έκανε τον Νοέμβριο, ενώ η πτώση του πρόσθεσε περαιτέρω ώθηση στην κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων.

«Οι μοχλευμένες θέσεις που ρευστοποιήθηκαν προκάλεσαν ένα κύμα πρόσθετων πιέσεων πώλησης, καθώς περιουσιακά στοιχεία που είχαν κρατηθεί ως εγγύηση πωλήθηκαν αναγκαστικά για να κλείσουν θέσεις που είχαν χρηματοδοτηθεί με δανεισμό», δήλωσε στο Bloomberg ο Χέιντεν Χιουζ, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Impact στη Σιγκαπούρη.

H πτώση του Bitcoin από το ρεκόρ του Νοεμβρίου έχει εξαφανίσει περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραία αξία και πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έχουν χαθεί από τη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων.

Αν και υπήρξαν πολύ μεγαλύτερες ποσοστιαίες πτώσεις τόσο για το Bitcoin όσο και για τη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων, η τωρινή υποχώρηση σηματοδοτεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση σε όρους δολαρίου και για τα δύο, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.

Το Bitcoin έπεσε έως και στα 34.042,78 δολ. σήμερα, Σάββατο, πτώση 7,2%, πριν εξισορροπήσει τις περισσότερες από αυτές τις απώλειες. Τα άλλα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν επίσης, με το Ethereum να υποχωρεί 12%. Το Solana και το Cardano σημείωσαν πτώση τουλάχιστον 17%, σύμφωνα με την Coinbase.

«Θα περίμενα ότι θα χρειαζόταν λίγος χρόνος για να φθάσουμε στο χαμηλότερο σημείο και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, πριν περιμένω κάθε είδους ανοδική συμπεριφορά», είπε ο Χιουζ.

Με τις προθέσεις της Fed να περιορίσει τον πληθωρισμό, που κλονίζουν τόσο τα κρυπτονομίσματα όσο και τις μετοχές, ένα κυρίαρχο θέμα έχει αναδειχθεί στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων: τα κρυπτονομίσματα έχουν κινηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι μετοχές και πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, υπογραμμίζει το Bloomberg.

Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενόψει και των παρεμβάσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το Bloomberg ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να δημοσιεύσει μια αρχική στρατηγική σε επίπεδο κυβέρνησης για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τον επόμενο μήνα και θα ζητήσει από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αξιολογήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που θέτουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ