ΓΔ: 855.87 0.55% Τζίρος: 28.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:09:15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cryptocurrencies, Kriptonomismata
Φωτο: Shutterstock

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin, χάθηκαν 130 δισ. από την αγορά κρυπτονομισμάτων

Πτώση που άγγιξε το 6% για το Bıtcoın, ενώ 12% χαμηλότερα κινείται το Ether, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να περιορίζουν την έκθεσή τους σε ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις.

Στη δίνη των ρευστοποιήσεων, πέραν των μετοχών βρίσκονται και τα κρυπτονομίσματα, με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς τους να χάνει ποσό κοντά στα 130 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο και τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι το sell off θα συνεχιστεί. 

Μεγάλες πιέσεις ασκούνται στο bitcoin, το οποίο έφθασε να υποχωρεί κοντά στο 6% και να φθάνει έως και τα 33.352,50 δολάρια, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου του περασμένου έτους, ενώ βρίσκεται περίπου 51% χαμηλότερα σε σύγκριση με το ιστορικό υψηλό που άγγιξε τον Νοέμβριο του 2021. 

Σε ακόμη πιο ισχυρό sell off βρίσκεται το Ether με απώλειες 12% στα 2.218,37 δολάρια και πτώση 53% σε σύγκριση με το ιστορικό υψηλό, επίσης, τον Νοέμβριο του 2021, βάσει των στοιχείων της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης CoinDesk. 

Η «βουτιά» αποδίδεται στη διάθεση των επενδυτών να περιορίσουν την έκθεσή τους σε ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται κατά κύριο λόγω οι τεχνολογικές μετοχές, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για εφαρμογή πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής με αύξηση επιτοκίων και περιορισμό των αγορών μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. 

Τα κρυπτονομίσματα χαρακτηρίζονται από πολύ έντονη μεταβλητότητα, αντιδρώντας στις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, με το bitcoin να δοκιμάζει τα χαμηλά των 30.000 δολαρίων, τονίζουν οι αναλυτές, υποστηρίζοντας ότι το κρυπτονόμισμα εάν υποχωρήσει από τα 30.000 δολάρια τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει και «σήμα» για είσοδο νέων επενδυτών. 

Η σημερινή πορεία του Bitcoin σε σύγκριση με το δολάριο ΗΠΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ