ΓΔ: 1414.51 0.09% Τζίρος: 65.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νέα βουτιά για το bitcoin, συνεχίζουν την απόσυρση κεφαλαίων οι επενδυτές

Έχασε προς στιγμή και το επίπεδο των 21.000 δολαρίων το bitcoin. Ξεπέρασαν τα 1,1 δισ. δολάρια οι ρευστοποιήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων τη Δευτέρα.

Συνεχίζει να είναι θύμα της διάθεσης των επενδυτών να ρευστοποιήσουν ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις το bitcoin, που υποχώρησε χθες κατά 15% μετά την κατάρρευση της «τράπεζας» κρυπτονομισμάτων Celsius. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου το γνωστότερο κρυπτονόμισμα έχει χάσει 11% της αξίας του, ενώ το ethereum έχει υποχωρήσει, στο ίδιο διάστημα, κατά 6%, σύμφωνα με στοιχεία της Coinbase. 

«Όλα έχουν πάρει φωτιά στις αγορές, είτε μετοχές, είτε κρυπτονομίσματα. Σχεδόν τα πάντα», σημειώνει ο Nirma Ranga, αναλυτής κρυπτονομισμάτων στη ZebPay. Προσθέτει ακόμη ότι : «Αυτό που επικρατεί στις αγορές είναι ο φόβος, η ανησυχία και η αμφιβολία. Τεχνικά οι αγορές είναι υπερπουλημένες (oversold) και πιθανώς να υπάρξουν ενδείξεις ανάκαμψης για το bitcoin τις επόμενες ημέρες». 

Σημειώνεται ότι το bitcoin έχει υποχωρήσει 70% από το ιστορικό υψηλό του το οποίο κατέκτησε τον Νοέμβριο του 2021. Πρόσθετα προβλήματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων προκάλεσε η απόφαση της εταιρείας δανεισμού σε κρυπτονομίσματα Celsius να παγώσει τις αναλήψεις τη Δευτέρα, γεγονός που επέτεινε τις ανησυχίες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. 

Επίσης, η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, σταμάτησε τις αναλήψεις Bitcoin για πάνω από τρεις ώρες«λόγω μιας συναλλαγής που κόλλησε και προκάλεσε ανεκτέλεστο υπόλοιπο». Τη Δευτέρα ρευστοποιήθηκαν κρυπτονομίσματα η αξία των οποίων ξεπέρασε τα 1,1 δισ. δολάρια, τα 685 εκατ. από long τοποθετήσεις και τα 468 από short τοποθετήσεις υποστηρίζει η εταιρεία Conglass. 

Η σημερινή πορεία του bitcoin

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ