ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Οι εισηγμένες πάνε Λονδίνο, θερμό κλίμα από fund managers

Πάνω από 30 εταιρείες μεταβαίνουν στο Σίτι για το ετήσιο road show του Χρηματιστηρίου. Μεγάλη αύξηση στα ραντεβού με διαχειριστές κεφαλαίων, η κυβερνητική αλλαγή ενισχύσει τις προσδοκίες.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα από άλλες εποχές των τελευταίων ετών, καθώς το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για το ΧΑ έχει ενισχυθεί σημαντικά, αναχωρούν σήμερα τα στελέχη της ΕΧΑΕ και οι αποστολές 31 εισηγμένων εταιρειών για το 14ο ετήσιο roadshow του ελληνικού Χρηματιστηρίου, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου. 

Το roadshow, θα διεξαχθεί  στο ξενοδοχείο May Fair Hotel στη βρετανική πρωτεύουσα. Τα funds και οι διεθνείς επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε κατ' ιδίαν αλλά και ομαδικές συναντήσεις με τους διευθύνοντες συμβούλους και τους οικονομικούς διευθυντές 31 ελληνικών εισηγμένων. Ο αριθμός των ραντεβού που έχουν κλειστεί είναι σημαντικά αυξημένος, σε σχέση με πέρυσι.

Οι ελληνικές εισηγμένες που θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο επίπεδο είναι οι ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, EXAE, Autohellas, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ, Ελβάλ-Χαλκόρ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα - Terna Energy, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Intralot, Κρι-Κρι, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Profile Software, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Για τους έλληνες επιχειρηματίες και τα στελέχη των εταιρειών, η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με το περυσινό roadshow, καθώς η αλλαγή της κυβέρνησης έφερε ένα κλίμα φιλικό προς τις επενδύσεις. Η άρση των capital controls αποτελεί μία θετική εξέλιξη για το ελληνικό επιχειρείν  και σίγουρα θα επισημανθεί και από τους ξένους αναλυτές.

Στο road show θα συμμετάσχουν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες οι οποίες κατά παράδοση δέχονται και τις περισσότερες ερωτήσεις από τους αναλυτές. Κατά το φετινό roadshow, τόσο οι εισηγήσεις όσο και οι ερωτήσεις εκτιμάται ότι θα εστιαστούν κυρίως στην πρόοδο στην αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, στα επιτοκιακά έσοδα στο α’ εξάμηνο 2019 και στην πορεία των χορηγήσεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ξένους αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων έχουν και οι ανερχόμενοι κλάδοι της ελληνικής επιχειρηματικότητας όπως είναι η ενέργεια, τα ακίνητα, οι κατασκευές και οι υποδομές.

Όπως μας ανέφεραν στελέχη επιχειρήσεων, η επιστροφή της επιχειρηματικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για το City, λόγω της αβεβαιότητας για το Brexit, αλλά και για την διεθνή επενδυτική κοινότητα που αντιμετωπίζει την οικονομική επιβράδυνση. Ωστόσο η πλεονάζουσα ρευστότητα και οι χαμηλές αποτιμήσεις πολλών ελληνικών εισηγμένων αποτελούν στοιχεία που μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στο επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

stock picking
ΑΓΟΡΕΣ

Οι κυνηγοί αποδόσεων «σκανάρουν» το ελληνικό Χρηματιστήριο

Αρνητικά επιτόκια και νέα ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ στρέφουν τα διεθνή κεφάλαια στις μετοχές. Ποιους κλάδους ελληνικών εταιρειών εξετάζουν τώρα τα διεθνή χαρτοφυλάκια, ποια είναι τα εμπόδια.
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Γιατί «σβήνει» το όνειρο των 1.000 μονάδων

Η πρόοδος της οικονομίας και των εισηγμένων πέφτει στο κενό. Σε εποχή έντονης αβεβαιότητας, η ελληνική αγορά εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από τους διαχειριστές κεφαλαίων ως μια μικρή αγορά με υψηλό κίνδυνο.