ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη σε συναλλαγές και τον Νοέμβριο στο χρηματιστήριο η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ.ευρώ.
ΑΓΟΡΕΣ

Πώς παίρνει θέση... αφεντικού ο τομέας της ενέργειας στο Χρηματιστήριο

Με τρεις εκπροσώπους στον δείκτη MSCI, υψηλές αποδόσεις και πληθώρα επιχειρηματικών συμφωνιών, ο τομέας της ενέργειας συναγωνίζεται πλέον τον τραπεζικό για τα πρωτεία στη χρηματιστηριακή αγορά.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα υποχώρηση των τραπεζών, στήριξη στο ΧΑ από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Πάνω από τις 900 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, παρά τις ισχυρές ενδοσυνεδριακές πιέσεις. Η κόντρα με την κυβέρνηση έφερε δεύτερη συνεχή πτώση των μετοχών του τραπεζικού κλάδου. Ισχυρή άνοδος για τις μετοχές του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Κοντόπουλος: Πύλη για την εισαγωγή ξένων κεφαλαίων στη χώρα το ΧΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ σημείωσε ότι το 2021 αντλήθηκαν μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών 8,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από το 70% ήλθαν από το εξωτερικό. Κίνητρα για την είσοδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΧΑ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανακτούν χαμένο έδαφος οι τράπεζες στο ΧΑ, καλύπτει τις απώλεις ο Δείκτης

Βελτιώνεται η εικόνα των τραπεζικών μετοχών μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Γ. Οικονόμου. Ισχυρή ανοδική κίνηση των μετοχών του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η αγορά προεξοφλεί deal για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση οι τραπεζικές μετοχές, κατευναστική δήλωση του Γ. Οικονόμου

Μειώθηκαν ελαφρώς οι απώλειες των τραπεζικών μετοχών μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν θα επιβληθεί έκτακτος φόρος στα τραπεζικά κέρδη. Χάνει τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Το νέο στοίχημα των 900 μονάδων και ο παράγοντας των τραπεζών

Από την πορεία των τραπεζικών μετοχών θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το αν η αγορά θα κρατήσει το όριο των 900 μονάδων αυτή την εβδομάδα, ύστερα από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση και προκάλεσε μεγάλη πτώση την Παρασκευή.