ΓΔ: 1271.2 0.51% Τζίρος: 103.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Π. Στεριώτης: Οδηγός τα εταιρικά αποτελέσματα για την πορεία των μετοχών

Σε κρίσιμα τεχνικά όρια ο τραπεζικός δείκτης. Στο μικροσκόπιο τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Επιφυλάξεις για τις ξένες αγορές. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*.

O Τραπεζικός Δείκτης αντιμάχεται το κρίσιμο διαγραμματικά και ψυχολογικά επίπεδο των 1.000 μονάδων, ενώ η πιθανή υπέρβασή του θα έχει θετικά spillover effects για ολόκληρο το «ταμπλό», δεδομένης της παραδοσιακής τραπεζικοκεντρικότητας του ΧΑ.

Σε επίπεδο τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, αναδιαρθρώσεων, deals και μερισμάτων, οι επενδυτές διαθέτουν πλέον μία αρκετά ευρεία γκάμα τίτλων προς τοποθέτηση. Πλέον, δουλειά των Επενδυτών είναι το «ξεσκόνισμα» των επιμέρους εταιρικών θεμελιωδών και προοπτικών, με στόχο το φιλτράρισμα και την επιλογή τίτλων που μπορούν να υπερ-αποδώσουν μίας ούτως ή άλλως υπεραποδίδουσας και δίχως εμφανή σημάδια κόπωσης Αγοράς.

Φυσικά, εφιστούμε την προσοχή όλων στους διεθνείς μακροοικονομικούς «σκοπέλους» που έχουν επανεμφανιστεί στα γραφεία στατιστικών μετρήσεων σε Ευρωζώνη, Κίνα και ΗΠΑ. Συνυπολογίζουμε την γενικότερη ανθεκτικότητα των Ξένων Κεφαλαιαγορών σε επίπεδο έτους, αλλά διατηρούμε «μικρό καλάθι» για την αισιοδοξία των Επενδυτών ότι ο «κύκλος» των επιτοκιακών αυξήσεων βαίνει προς το τέλος του.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η πορεία του Αργού Πετρελαίου ενσωματώνει αρκετές από τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης, ενώ το Ευρωδολάριο φαίνεται να βάζει πλώρη προς τον φετινό χαμηλό πυθμένα του 1,05.

*Ο Πέτρος Στεριώτης κατέχει τις ανώτατες πιστοποιήσεις των Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς Ελλάδος και Κύπρου και είναι υποψήφιος Διδάκτορας στα Χρηματοοικονομικά του PHILIPS UNIVERSITY, ΚΥΠΡΟΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Π. Στεριώτης: Αναμένεται αύξηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για το ΧΑ

Η εγχώρια αγορά ενσωματώνει μία σειρά από θετικές ειδήσεις, οι οποίες προέρχονται τόσο από το μακροοικονομικό επίπεδο όσο και από την πορεία των τραπεζών όπως σημειώνει ο Πέτρος Στεριώτης*.
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιοι παράγοντες «βαραίνουν» στην πορεία του ΧΑ το επόμενο διάσημα

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών δύσκολα κερδίζεται αλλά εύκολα χάνεται, όπερ σημαίνει ότι η χώρα οφείλει να δείχνει σοβαρότητα και συνέπεια σε δημοσιονομικά και μεταρρυθμίσεις. Γράφει ο Π. Στεριώτης*.
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια επίπεδα πρέπει να διατηρήσει το ΧΑ στις επόμενες συνεδριάσεις

Κλειδί θα είναι η πολυήμερη (ή μη) παραμονή του ΓΔ άνω των 1.140-1.160 μονάδων, περιοχή που θεωρείτε «οχυρό μάχης», καθώς εκεί κείται ο μακροπρόθεσμος, διακοσάρης εκθετικός κινητός μέσος όρος. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*