ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΕΘΝΗ

«Πυρά» Τσαβούσογλου και Ακάρ κατά Ελλάδας αλλά... θέλουν διάλογο

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως η Τουρκία είναι ανοιχτή στον διάλογο αλλά χωρίς καμία προϋπόθεση και ο Χ. Ακάρ είπε οτι δεν πρέπει να ξελογιάζονται οι Έλληνες από τις πρωτοβουλίες Μακρόν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σακελλαροπούλου: Να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως η Ελλάδα ακολουθεί τον δρόμο της διπλωματίας και του διαλόγου και εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει η λογική για το κοινό συμφέρον της περιοχής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί είναι πράξη συμβολικής βίας

«Η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος θα καταστήσει απρόσιτα και ανεπίσκεπτα μερικά από τα λαμπρότερα ίχνη ενός σπουδαίου πολιτισμού» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Αναλαμβάνοντας το μερίδιο μας, προστατεύουμε την υγεία και δυναμώνουμε τη δημοκρατία

«Είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία οι ψευδείς ειδήσεις και οι αντιεπιστημονικές θεωρίες που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και προτρέπουν τους πολίτες σε αντικοινωνικές και ανεύθυνες συμπεριφορές», υπογραμμίζει η κ. Σακελλαροπούλου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μας πτοούν

Η κ. Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για «οφειλή όλων μας» στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ αναφέρθηκε και στο «δυσανάλογο βάρος» που επωμίστηκαν τα νησιά στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠτΔ: Το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων συναρτάται ιδίως με τη δική μας ανοχή

H ΠτΔ τόνισε την ανάγκη να σταθεί σήμερα η Παγκόσμια ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων αφορμή για τη διαρκή επαγρύπνησή και δέσμευσή μας στον αγώνα κατά της απάνθρωπης εκμετάλλευσης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Ξεχωριστή ευκαιρία για Ελλάδα η Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η χώρα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και πρόοδο και να συμβάλει στη σφυρηλάτηση της κοινής ευρωπαϊκής πορείας, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.