ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΛΚΟΟΛ

Ελληνικά αλκοολούχα ποτά: Αύξηση και το 2023 ξεπερνώντας τα 100 εκατ.

Όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της EUROSTAT, που επεξεργάσθηκε ο ΣΕΑΟΠ, το 2023 η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών αλκοολούχων ποτών ενισχύεται περαιτέρω και ξεπερνά κατά πολύ σε αξία τα προ πανδημίας επίπεδα.
Pota-Lathraia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ηλεκτρονικό μητρώο για την παραγωγή και εμπορία αλκοολούχων

Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παράγουν ή εισάγουν ή παραλαμβάνουν από άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ ή μεταποιούν έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά, υποχρεούνται να καταχωρίσουν τα προβλεπόμενα στοιχεία στην πλατφόρμα LOTIFY.
alkool-pota-alcohol
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΜΒΥΞ: Η κυρίαρχη στα αλκοούχα θέλει και την πρώτη θέση στο κρασί

Άνοιγμα στο χώρο του οίνου κάνει η ΑΜΒΥΞ, συνάπτοντας νέες συνεργασίες με εγχώριους αλλά και διεθνείς οινοποιητικούς οίκους, με στόχο μέσα στην πενταετία να έχει κατακτήσει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.
Pota-Lathraia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν 10 κοντέινερ με 145.000 μπουκάλια παράνομα ποτά

Ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), εντοπίστηκαν και διενεργήθηκε έλεγχος σε 10 containers με φορτίο παράνομα αλκοολούχα ποτά προερχόμενα από τη Γεωργία.
alkool-pota-alcohol
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελάφρυνση των έμμεσων φόρων ζητά ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών

Οι πωλήσεις αλκοολούχων δεν έχουν φτάσει ακόμη στα επίπεδα όπου βρίσκονταν πριν την πανδημία, ενώ οι μεγάλες αυξήσεις φόρων την περίοδο 2009 - 2010 είχαν «γονατίσει» την κατανάλωση. Τι ζητούν από την κυβέρνηση οι κλάδοι HORECA.
alkool-pota-alcohol
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Ρεκόρ φόρων στα αλκοολούχα, «πληγή» η λαθραία διακίνηση

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος φόρος κατανάλωσης στην ΕΕ. Χάνει 60 εκατ. ευρώ από φόρους το κράτος κάθε χρόνο, λόγω της έξαρσης της λαθραίας διακίνησης. Τι θα κέρδιζε η οικονομία από μια μείωση της επιβάρυνσης.
Ouzo
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών, πρώτο το ούζο

Οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών (εντός ΕΕ 27 & εκτός ΕΕ 27) σημειώνουν αύξηση τόσο σε αξία όσο και σε ποσότητα το πρώτο τρίμηνο 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και του 2020.