ΓΔ: 917.64 -0.23% Τζίρος: 46.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΛΚΟΟΛ

alkool-pota-alcohol
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Ρεκόρ φόρων στα αλκοολούχα, «πληγή» η λαθραία διακίνηση

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος φόρος κατανάλωσης στην ΕΕ. Χάνει 60 εκατ. ευρώ από φόρους το κράτος κάθε χρόνο, λόγω της έξαρσης της λαθραίας διακίνησης. Τι θα κέρδιζε η οικονομία από μια μείωση της επιβάρυνσης.
Ouzo
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών, πρώτο το ούζο

Οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών (εντός ΕΕ 27 & εκτός ΕΕ 27) σημειώνουν αύξηση τόσο σε αξία όσο και σε ποσότητα το πρώτο τρίμηνο 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και του 2020.
alkool-pota-alcohol
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 42,4% στα έσοδα από ΦΠΑ οινοπνευματωδών ποτών το α' εξάμηνο

Σύμφωνα με τον ΣΕΑΟΠ, αν και παρουσιάζεται αύξηση στα έσοδα ΕΦΚ, ΦΠΑ συγκριτικά με το 2020, χάρη στην ανάκαμψη της εσωτερικής αγοράς, εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή.
alkool-pota-alcohol
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Responsibility Alliance: Ενημέρωση για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

Η Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών, μέσα από μία σειρά 6 αυτοτελών επεισοδίων στο κανάλι της στο YouTube με παρουσιάστρια την Ιλένια Ουίλιαμς, απαντά σε ερωτήματα που απασχολούν τη νέα γενιά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 20 δισ. ευρώ οι απώλειες από το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών

Τα επιμελητήρια θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους ενάντια στο παράνομο εμπόριο, σε συνεργασία με την Πολιτεία και τις διωκτικές αρχές, αλλά και με τον επιχειρηματικό κόσμο και τους κοινωνικούς φορείς, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ.