ΓΔ: 909.25 0.57% Τζίρος: 6.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:11:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

AMAZON

ΔΙΕΘΝΗ

Και η Amazon προχωρά σε απολύσεις για να αντιμετωπίσει την κρίση

Η μείωση του εργατικού δυναμικού της εταιρείας κατά 10.000 υπαλλήλους θα σημάνει μείωση κατά κάτι λιγότερο από 1% του τρέχοντος μισθολογικού της κόστους. Απασχολούσε 1,54 εκατ. εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ΟΤΕ ενώνει δυνάμεις με την AWS για να γίνει smart island η Νάξος

Η OTEAcademy έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του νησιού και θα πραγματοποιηθούν εκπαιδεύσεις για την ανάπτυξη γνώσεων πάνω στο cloud.
Drones, Metafores
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Amazon μετατρέπει την Νάξο σε «Smart Island», τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Στο πλαίσιο του Smart Island θα αναπτυχθούν λύσεις για την έξυπνη κινητικότητα, την πρωτοβάθμια υγεία και την μεταφορά αγαθών. Μεταξύ των εν λόγω λύσεων η μεταφορά βιολογικού και φαρμακευτικού υλικού με τη χρήση drone.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία ΔΥΠΑ και Amazon Web Services για μαθητές Επαγγελματικών Σχολών

«Μια έρευνα στο LinkedIn δείχνει πως η ικανότητα στο cloud computing είναι η νούμερο ένα σε ζήτηση ικανότητα», ανέφερε, από την πλευρά της AWS o κ.Φράνκο Σπιτσιαριέλο, Διευθυντής Δημόσιας Πολιτικής (Director of Public Policy) της εταιρίας.
amazon-cloud-internet
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα συνεργασία ΔΥΠΑ με Amazon Web Services για τεχνολογική κατάρτιση

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Ακαδημία AWS θα αναλάβει εκτός από την παροχή του εκπαιδευτικού προγράμματος, την κατάρτιση εκπαιδευτικών και μαθητών στην τεχνολογία cloud και προετοιμασία με δεξιότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.
starlink
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μόνο με 60 ευρώ τον μήνα το γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ του Ε. Μασκ

Σε μεγάλες μειώσεις στο κόστος αγοράς εξοπλισμού και τις μηνιαίες χρεώσεις προχώρησε η Starlink, που προσφέρει ταχύτητες άνω των 200 Mbps ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές και γίνεται ανταγωνιστική με τους παραδοσιακούς παρόχους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον για κινηματογραφικές παραγωγές συγκεντρώνει η Αθήνα

Από τον Μάρτιο του 2020, έχουν υπάρξει 70 διεθνείς και εγχώριες παραγωγές που έχουν επιλέξει την Αθήνα για να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματά τους. Μεταξύ αυτών και κολοσσοί όπως η Disney και το Amazon Prime.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χάθηκαν 1,8 τρισ. δολ. στον Nasdaq αλλά τα κέρδη των Big 5 αντέχουν

Τι δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των πέντε τεχνολογικών κολοσσών στις ΗΠΑ. Η μεγάλη υποχώρηση του P/E στον Nasdaq και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για ευκαιρίες νέων τοποθετήσεων.