ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Αφήνει πίσω το δύσκολο 2023 η Elvalhalcor, αισιοδοξία για το 2024

Ανοδική κίνηση στις τιμές του αλουμινίου και του χαλκού. Ευνοϊκή συγκυρία για τα προϊόντα με εφαρμογές σε συσκευασία τροφίμων, ηλεκτροκίνηση και αντλίες θερμότητας. Τι λέει η διοίκηση για κόστος χρήματος, επενδύσεις και τα «πραγματικά» EBITDA.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Green γίνεται 100% πιο «πράσινη» μειώνοντας τη χρήση πλαστικού

Η εταιρεία αναψυκτικών παρουσίασε νέες χάρτινες συσκευασίες με μη αποσπώμενο καπάκι για 100% ανακύκλωση. Η Green με την πρωτοβουλία αυτή μειώνει τη χρήση του πλαστικού, καταργώντας τις πλαστικές μεμβράνες.
ESG

Elval: Δέσμευση για την προώθηση της ανακύκλωσης του αλουμινίου

Ο Παναγιώτης Τσερόλας, Sustainability Senior Manager της Elval, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας στην υποστήριξη της διαμόρφωσης του πλαισίου και των αποτελεσματικών πολιτικών που απαιτούνται ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης και η κυκλικότητα των συσκευασιών αλουμινίου.
Anakyklosi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aναγκαίο το «Zero Waste» για τις επιχειρήσεις καφεστίασης & φιλοξενίας

Η Coca-Cola στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και με την υποστήριξη του ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) δημιούργησε το δίκτυο Zero Waste HoReCa και την ψηφιακή πλατφόρμα Zero Waste HoReCa Hub.
ΔΙΕΘΝΗ

Τι είναι το κίνημα slow fashion και πως θα φέρει τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η διάδοση του κινήματος επεκτείνεται, επιτακτική η ανάγκη μετάβασης σε ένα κυκλικό μοντέλο λειτουργίας της βιομηχανίας μόδας. Δήμαρχοι από 30 πόλεις του κόσμου υπέγραψαν την διακήρυξη Slow Fashion Declaration, απαιτώντας την λήψη μέτρων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ εξαγωγών... απορριμμμάτων από την Ελλάδα προς την Τουρκία

Στη μεγαλύτερη χωματερή για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί η Τουρκία, καθώς δεν εφαρμόζει τους κανόνες ανακύκλωσης. Η αξία των ελληνικών εξαγωγών απορριμμάτων έφτασε πέρυσι τα 86 εκατ. ευρώ.
vasilis gounaris sbpe
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Γούναρης: Κομβική η βιομηχανία πλαστικών για την ανάπτυξη της χώρας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ), μεγάλη πρόκληση για τον συγκεκριμένο κλάδο αποτελεί η προσαρμογή στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.