ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

komision, european union, europe
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Θέλει να απαγορεύσει την καταστροφή υφασμάτων που δεν έχουν πουληθεί

Ο νέος νόμος θα δημιουργήσει ένα νέο «ψηφιακό διαβατήριο προϊόντος», που θα δείχνει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ενός προϊόντος προκειμένου να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές.
businessdaily-iliakos-thermosyfonas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Το πρόγραμμα επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες, με παράλληλη ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δικαιώνει το υπ. Ανάπτυξης η Grant Thornton για τις «γωνίες ανακύκλωσης»

Διαψεύδει το υπουργείο τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «σκάνδαλο» στη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων και τονίζει ότι η μελέτη που εκπόνησε η Grant Thornton κατόπιν συνεννόησης με τις Βρυξέλλες δικαιώνει τις θέσεις της κυβέρνησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντάσσονται 105.000 νέοι επιλαχόντες στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος, έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ. Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόταση της Κομισιόν για πιο φθηνή και εύκολη επιδιόρθωση συσκευών

Με την πρόταση αυτή διασφαλίζεται ότι περισσότερα προϊόντα επισκευάζονται στο πλαίσιο της νόμιμης εγγύησης και ότι οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους ευκολότερες και φθηνότερες επιλογές για την επισκευή προϊόντων.
ESG

Motor Oil: Ενισχύει τις προσπάθειες για ανακύκλωση των μαγειρικών λαδιών

Διευρύνει τα σημεία συλλογής για την ανακύκλωση χρησιμοποιημένου λαδιού, τοποθετώντας ειδικούς κάδους σε 32 πρατήρια σε όλη τη χώρα. Στους 25.000 οι τόνοι απόβλητων ελαίων που συλλέγει ετησίως η Πράσινο Λάδι.
Απορρίματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι δυο μονάδες ανακύκλωσης στην Μακεδονία

Στη Μαυροράχη του δήμου Λαγκάδα το έργο είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ με 60% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αυτή στον 'Αγιο Αντώνιο Θέρμης, αφορά σε δημόσιο έργο και είναι ύψους 70 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προαίρεσης.
green panda
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμπαίκτης στην Pandas με διεθνείς επενδυτές μπαίνει το Ταμείο Φαιστός

Η Pandas έχει σχεδιάσει μία λύση, με τη μορφή ενός «ATM», όπου οι καταναλωτές μπορούν να μεταπωλήσουν ένα smartphone που έχουν στην κατοχή τους σε τιμή που ανταποκρίνεται απόλυτα στην αξία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντάσσονται 54.680 νέοι επιλαχόντες στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προχωρήσει στο διπλασιασμό του προγράμματος με το συνολικούς πόρους να ανέρχονται πλέον στα 287 εκατ. ευρώ και οι συνολικοί δικαιούχοι να ξεπερνούν τις 435.000.
polytexneio, emp
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΜΠ: Καινοτόμες πρακτικές κυκλικής οικονομίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η δυσκολία στη διαχείριση των αποβλήτων στις πόλεις της Μεσογείου και η σπατάλη πόρων, που προκύπτουν από τα παραπάνω καθιστά αναγκαία την δημιουργία δικτύων κυκλικής οικονομίας και την προώθηση της πρακτικής της αποκαλούμενης «ανωκύκλωσης» (upcycle).