ΓΔ: 1411.88 0.29% Τζίρος: 4.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:52:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 30 υπουργοί Ενέργειας ή Κλίματος συναντώνται στο Παρίσι

«Πρόκειται για το ειρηνευτικό σχέδιο των καιρών μας και οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μέρη του πλανήτη θα αισθάνονται ότι υποστηρίζονται, όχι μόνον τα πλούσια», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο 550 ΜW της ΔΕΗ

Το έργο «Φοίβη», αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025, σε έκταση 10.000 στρεμμάτων στη Δυτ. Μακεδονία, όπου θα εγκατασταθούν 950.000 πάνελ και θα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από το μηδέν στα 120 εκατ. τα κέρδη της Motor Oil από ανανεώσιμες

Υψηλά περιθώρια διύλισης στις αρχές του 2024, καθώς κλείνουν ή πωλούνται μονάδες στην Ευρώπη. Με την εξαγορά της Άνεμος ο όμιλος έχει εγκατεστημένη ισχύ σε ΑΠΕ 837MW. Τι αναφέρει η διοίκηση για μέρισμα και επενδύσεις.
Στάσσης-ΔΕΗ-ενέργεια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί είναι ρεαλιστικός ο στόχος της ΔΕΗ για EBITDA 2,3 δισ. ευρώ το 2026

Η ΔΕΗ έχει πλέον ώριμα έργα σε ΑΠΕ σε αντίθεση με το παρελθόν, ενώ τα δίκτυα από τη Ρουμανία θα συνεισφέρουν σχεδόν το 20% των λειτουργικών κερδών. Διακόσιοι επενδυτές στο Λονδίνο για το νέο business plan.
ananeosimes piges energeias-ape-energeia-fotovoltaika-aiolika
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από ανανεώσιμες πηγές το 57% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης η «πράσινη» παραγωγή, μαζί με τα μεγάλα υδροηλεκτρικά, ήταν πέρυσι το 57% του συνόλου (47,9% οι ΑΠΕ και 9,09% τα υδροηλεκτρικά), καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2022.