ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Enel: Νέα μοντέλα και λύσεις για την ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου

Όπως σημειώνει η εταρεία το υδρογόνο που θα παραχθεί «μπορεί αφενός να συμβάλει στην απανθρακοποίηση, και αφετέρου να τροφοδοτεί απευθείας τους ηλεκτρολύτες με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιο κόλπο βρήκαν παραγωγοί ΑΠΕ για να παρακάμπτουν το πλαφόν

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι παραγωγοί ΑΠΕ πωλούν λιγότερο ρεύμα στην αγορά Επόμενης Ημέρας, όπου έχει τεθεί πλαφόν τιμής, και προτιμούν τις άλλες αγορές του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, όπου οι τιμές είναι πολλαπλάσιες.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εισπράττει «ζεστά» 683 εκατ. η Ελλάκτωρ, τι σχεδιάζει για μείωση χρέους

Η πώληση της Άνεμος δίνει ευκαιρία στον όμιλο να μειώσει δραστικά τον δανεισμό του. Η πρόταση επαναγοράς του ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ ήταν μεν υποχρεωτική, αλλά υπάρχουν προσδοκίες για υψηλό ποσοστό αποδοχής.
Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Οι «μνηστήρες» και η προστασία των μικρομετόχων

Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις ενδιαφερόμενους. Πηγές κοντά στη διοίκηση αναφέρουν ότι αν κλείσει συμφωνία, αυτή θα διασφαλίζει τα συμφέροντα και των μετόχων μειοψηφίας Η «προίκα» της εταιρείας και η αποτίμηση για το deal.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων 55,2 MW έναντι 90 εκατ. ευρώ στην Μάνη

Πρόκειται για την εξαγορά από τους ομίλους Κοπελούζου και Διεθνής Κατασκευαστική, τεσσάρων αιολικών πάρκων που διαθέτουν συνολικά 24 ανεμογεννήτριες στην περιοχή της ανατολικής Μάνης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EΛΕΤΕΑΝ: Επιβράδυνση ανάπτυξης αιολικής ενέργειας λόγω γραφειοκρατίας

Την περίοδο 2018-2021 έχουν επιλεγεί μέσω των διαγωνισμών της ΡΑΕ αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 1.426MW. Όμως εξαιτίας των καθυστερήσεων που προκαλούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, μόλις τα 312MW, ή το 22%, είχαν κατορθώσει να λειτουργούν κατά το τέλος του Ιουνίου 2022.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων

Στόχος του  νομοσχεδίου είναι να ρυθμίσει την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων, και να φέρει διαδικασίες fast track για την έγκριση τους καθώς η χώρα θέλει να αναπτύξει ισχύ 2 γιγαβάτ έως το 2030. 
ESG

Ίδρυμα Αντενάουερ: H Aστυπάλαια δείχνει το δρόμο για την πράσινη μετάβαση

Σε έκθεση του ιδρύματος γίνεται αναφορά και στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Volkswagen Δρ. Χέρμπερτ Ντις στην Αστυπάλαια, για αξιολόγηση της προόδου του έργου «Astypalea: smart & sustainable island».
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βροχή» διαγωνισμών για Ανανεώσιμες, νέοι «πονοκέφαλοι» για τα αιολικά

Πέντε διαγωνισμοί προγραμματίζονται μέσα στο τρέχον έτος για έργα συνολικής ισχύος 1.900 μεγαβάτ. Αντιδράσεις από επενδυτές αιολικών στην απόφαση του ΥΠΕΝ για κοινούς διαγωνισμούς με τα φωτοβολταϊκά.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτεί την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 100MW

Η Τράπεζα Πειραιώς διαχειρίζεται σήμερα το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), με πράσινες χρηματοδοτήσεις άνω του 2,8 δισ. ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν σε έργα AΠΕ άνω των 2GW.