ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

mask-tesla

Περικοπές θέσεων εργασίας για την Tesla ετοιμάζει ο Έλον Μασκ 

Οι επενδυτές έχουν καλέσει όλο και περισσότερο τον Μασκ να επικεντρωθεί περισσότερο στο μάρκετινγκ, καθώς η αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων EV έχει επιβραδυνθεί και περισσότεροι ανταγωνιστές έχουν εισέλθει στην αγορά
google, artificial intelligence
ΔΙΕΘΝΗ

Απόλυση 28 εργαζομένων της Google για μια σύμβαση με το Ισραήλ

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την ακύρωση μιας σύμβασης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που λέγεται Project Nimbus, για υπηρεσίες απομακρυσμένων υπολογιστών (cloud) που παρέχονται στον ισραηλινό στρατό και την κυβέρνηση.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο γενικός διευθυντής της Google ανακοίνωσε νέες περικοπές θέσεων εργασίας

Στις αρχές του 2023, η Google έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που προέβλεπε την κατάργηση περίπου 12.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ήτοι λίγο πάνω από το 6% του δυναμικού της, προκειμένου να το προσαρμόσει έπειτα από δύο χρόνια φρενήρους ανάπτυξης στη μετά την πανδημία εποχή.
Panama
ΔΙΕΘΝΗ

Παναμάς: Η FQM θέλει να προχωρήσει στην κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας

Η καναδική εταιρεία δικαιολόγησε το αίτημα αυτό επικαλούμενη το γεγονός πως «οι αποκλεισμοί δρόμων» το τελευταίο διάστημα την υποχρέωσαν να «αναστείλει προσωρινά την παραγωγή» στο μεταλλείο.
ΔΙΕΘΝΗ

Gucci: Οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους για απώλεια θέσεων εργασίας

«Το γραφείο design είναι η καρδιά του Gucci, όπου εργάζονται οι σχεδιαστές και μόδιστροι, εδώ γεννιούνται όλες οι συλλογές. Πρόκειται για την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση στην ιστορία του», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τσιάρα Τζιανότι, συνδικαλιστική εκπρόσωπος του οίκου.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Rolls-Royce θα περικόψει μέχρι και 2.500 θέσεις εργασίας

Οι κινητήρες και τα συστήματα χρησιμοποιούνται στα Airbus A350 και Boeing 787, καθώς και σε πλοία, υποβρύχια και στην παραγωγή ενέργειας και η εταιρεία έχει περάσει από αρκετές αναδιαρθρώσεις, καταργώντας περισσότερες από 13.000 θέσεις εργασίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Bell προχωράει σε 1.300 απολύσεις

Σύμφωνα με την εταιρεία οι ζημιές αυξάνονται κάθε χρόνο παρά την ηγετική θέση του ομίλου στην αγορά με τα έσοδα να συρρικνώνονται εξαιτίας της κυριαρχίας των ψηφιακών πλατφορμών και κοινωνικών δικτύων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντιδράσεις από εργαζομένους για τις απολύσεις στην Εθνική Ασφαλιστική

Ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα σημειώνει πως με τη χρήση συμβάσεων εικονικής εργολαβίας η εταιρεία απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους εδώ και 15 χρόνια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Crown Hellas Can: Κλείνει γραμμή παραγωγής, σε εθελουσία οι εργαζόμενοι

Στο τέλος Ιουνίου σταματά η παραγωγή καπακιών και μεταφέρεται σε εργοστάσιο του εξωτερικού. Πακέτο εθελουσίας με διπλάσια αποζημίωση από την προβλεπόμενη προσφέρθηκε στο προσωπικό.
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΔΙΕΘΝΗ

Η BT θα προχωρήσει στην περικοπή έως 55.000 θέσεων εργασίας στην Βρετανία

Η εταιρεία επεξεργάζεται σχέδιο μετασχηματισμού προκειμένου να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο οπτικών ινών υπό τη διοίκηση του Φίλιπ Τζάνσεν, αναπτύσσοντας παράλληλα υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G.