ΓΔ: 1234.26 1.10% Τζίρος: 57.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:05:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κυβέρνηση συνεργασίας αλά ελληνικά

Για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας το 2018 στη Γερμανία απαιτήθηκαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας το 2018 στη Γερμανία απαιτήθηκαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες συζητούσαν για μήνες για τη δομή της κυβέρνησης, την στελέχωση των υπουργείων, το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Οι εκλογές στη Γερμανία πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017 και η συμφωνία για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ολοκληρώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2018. Η συμφωνία του CDU με το SPD αποκρυσταλλώθηκε σε ένα κείμενο 177 (!) σελίδων στο οποίο αποτυπώνονταν η στρατηγική, οι προτεραιότητες και βασικές πολιτικές των δύο εταίρων για το μέλλον της χώρας κατά την 4ετια της συγκυβέρνησης. Η συμφωνία περιέγραφε τις βασικές κυβερνητικές πολιτικές για το μεταναστευτικό, την ΕΕ, την άμυνα, την ανάπτυξη, την φορολογία, την υγεία κ.α.

Εδώ στην Ελλάδα, με την χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας, το βράδυ των εκλογών του 2015 πανηγυρίσαμε τη νίκη της δημοκρατίας, δώσαμε τα χέρια και ορισμένα υπουργεία και ξεκινήσαμε να αλλάξουμε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά την Ευρώπη ολάκερη!

Κάπως έτσι βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο όπου για ένα πολύ σημαντικό εθνικό θέμα, που θα δεσμεύσει το μέλλον της χώρας, παρακολουθούμε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να κατηγορούν ο ένας για τον άλλο για αποστασίες, για ύποπτη και αδιανόητη ψήφιση συμφωνίας, για εξαγορές, εκβιασμούς, αποσταθεροποιήσεις και πολλά άλλα.

(Αρχική δημοσίευση Economistas)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πόλωση, τοξικότητα, τυφλό μίσος και μια χώρα καθηλωμένη στη στασιμότητα

Σε μια εποχή που τα προβλήματα απαιτούν συνθέσεις στην Ελλάδα κυριαρχεί η πόλωση και ο διχασμός. Πολιτικές δυνάμεις - έμποροι ακραίων θέσεων που τρέφονται και ωφελούνται από την παρακμή διαμορφώνουν το μέλλον της χώρας.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τρέχοντας πίσω από τις φωτιές: Παθήματα που δεν γίνονται μάθημα

Κεντρικός στόχος της πυρασφάλειας δεν πρέπει να είναι το αυτονόητο, να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα αλλά το πώς να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά καταστροφικές πυρκαγιές όπως τις εφετινές.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πανδημία και η ανήμπορη ελληνική γραφειοκρατία

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι και εις το μέλλον ουδεμία πραγματική βελτίωσης των οικονομικών της χώρας θα καταστή δυνατή, εφόσον δεν αντιμετωπίζεται το βασικόν τούτο πρόβλημα της πλημμελώς λειτουργούσης διοικητικής μηχανής». K. Βαρβαρέσος, 1952.