ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κυβέρνηση συνεργασίας αλά ελληνικά

Για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας το 2018 στη Γερμανία απαιτήθηκαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας το 2018 στη Γερμανία απαιτήθηκαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες συζητούσαν για μήνες για τη δομή της κυβέρνησης, την στελέχωση των υπουργείων, το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Οι εκλογές στη Γερμανία πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017 και η συμφωνία για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ολοκληρώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2018. Η συμφωνία του CDU με το SPD αποκρυσταλλώθηκε σε ένα κείμενο 177 (!) σελίδων στο οποίο αποτυπώνονταν η στρατηγική, οι προτεραιότητες και βασικές πολιτικές των δύο εταίρων για το μέλλον της χώρας κατά την 4ετια της συγκυβέρνησης. Η συμφωνία περιέγραφε τις βασικές κυβερνητικές πολιτικές για το μεταναστευτικό, την ΕΕ, την άμυνα, την ανάπτυξη, την φορολογία, την υγεία κ.α.

Εδώ στην Ελλάδα, με την χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας, το βράδυ των εκλογών του 2015 πανηγυρίσαμε τη νίκη της δημοκρατίας, δώσαμε τα χέρια και ορισμένα υπουργεία και ξεκινήσαμε να αλλάξουμε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά την Ευρώπη ολάκερη!

Κάπως έτσι βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο όπου για ένα πολύ σημαντικό εθνικό θέμα, που θα δεσμεύσει το μέλλον της χώρας, παρακολουθούμε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να κατηγορούν ο ένας για τον άλλο για αποστασίες, για ύποπτη και αδιανόητη ψήφιση συμφωνίας, για εξαγορές, εκβιασμούς, αποσταθεροποιήσεις και πολλά άλλα.

(Αρχική δημοσίευση Economistas)

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πανδημία και η ανήμπορη ελληνική γραφειοκρατία

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι και εις το μέλλον ουδεμία πραγματική βελτίωσης των οικονομικών της χώρας θα καταστή δυνατή, εφόσον δεν αντιμετωπίζεται το βασικόν τούτο πρόβλημα της πλημμελώς λειτουργούσης διοικητικής μηχανής». K. Βαρβαρέσος, 1952.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελλάδα - Τουρκία: «Δίκαιο», διάλογος, πόλεμος και η σκληρή πραγματικότητα

Το 1980 το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν 56,8 δισ. δολάρια έναντι 68,79 δισ. δολαρίων της Τουρκίας, αντιστοιχούσε στο 83% της γειτονικής χώρας. Σήμερα το ελληνικό ΑΕΠ φτάνει τα 218 δισ. δολάρια έναντι 771 δισ. της Τουρκίας και αντιστοιχεί στο 28%.