ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Ypourgeio Perivallontos kai Energeias, Skrekas

Σκρέκας: Οι παράνομες χωματερές μειώθηκαν κατά 50% τα τελευταία 3 έτη

Το ΥΠΕΝ εργάζεται πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για το μηδενισμό των προστίμων το συντομότερο δυνατό, καθώς από τις 33 περιπτώσεις που έχουν απομείνει, εκτιμάται ότι στο τέλος του 2022 θα απαλειφθούν άλλες 10 έως 12.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς έμειναν στα χαρτιά τα σχέδια για ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων

Με απογοητευτικά αργούς ρυθμούς προχωρά το σχέδιο για ενέργεια από τα απορρίμματα στην Κεντρική Μακεδονία. Καθυστερούν οι διαγωνισμοί στην Αττική, τους οποίους έχει αναλάβει η κεντρική διοίκηση.
Skoupidia, Recycle, Waste
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινο φως» για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων

Αυτός είναι ο πρώτος περιφερειακός σχεδιασμός που εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχεδιασμό του 2020. Ποιους άξονες περιλαμβάνει το σχέδιο.
Skoupidia, Recycle, Waste
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρέχει η κατασκευή εφτά Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της πράξης να ανέρχεται σε 10,8 εκατ. ευρώ.
Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Η Τήλος, το νησί με το μεγαλύτερο ποσοστό ανακύκλωσης στον κόσμο

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός Ενέργειας στην εκπαίδευση των πολιτών και τη συμμετοχή τους, ενώ επεσήμανε την αξία της πρωτοβουλίας σε επίπεδο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι λόγω των σκουπιδιών

Ο δήμος αναφέρει πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμάτων καθώς έχει εκτιναχθεί το κόστος καυσίμων και επισκευών των οχημάτων του δήμου με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί τα δρομολόγια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις για να μπει «φρένο» στην αύξηση των στερεών αποβλήτων στα Χανιά

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα αστικά απόβλητα του δήμου Χανίων το 2025 αναμένεται να φτάνουν τους 79.157 τόνους. Ωστόσο σύμφωνα με το σχέδιο της αυτοδιοίκησης το 55% των στέρεων αποβλήτων θα πρέπει να προωθηθούν προς επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η κατασκευή 2 μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων στην Αττική

Οι δυο νέες μεγάλες υποδομές επεξεργασίας στερεών αποβλήτων που θα πραγματοποιηθούν με ΣΔΙΤ έχουν προύπολογισμό 640 εκατ. ευρώ και έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πέντε μεγάλων ομίλων.
aporrimata
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Άρχισε η μεταβατική διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Η μεταβατική διαχείριση θα διαρκέσει έως 14 μήνες και μετά την έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα αποτελεί την πιο σύγχρονη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της χώρας και μία από τις πλέον σύγχρονες της Ευρώπης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Υπογράφηκε η σύμβαση για διαχείριση απορριμάτων Πελοποννήσου

Αφορά επένδυση συνολικού ύψους 152 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν 800 νέες θέσεις κατά τη διάρκεια κατασκευής και 200 μόνιμες θέσεις κατά τη διάρκεια λειτουργίας του έργου που θα είναι 27 έτη.
Απορρίματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοπράτηση όλων των μονάδων διαχείρισης αποβλήτων μέσα στο 2022

Ο γενικός γραμματέας του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Γραφάκος τόνισε πως με τις δράσεις του υπουργείου έχουν μειωθεί σημαντικά τα ευρωπαϊκά πρόστιμα που δεχόταν η χώρα για την διαχείριση των αποβλήτων της.
Skoupidia, Recycle, Waste
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο με μονάδες καύσης απορριμμάτων θα κλείσει η χωματερή στη Φυλή

Για να επιτευχθούν οι στόχοι που επιβάλλει η κοινοτική νομοθεσία, για διάθεση σε χωματερές ποσοστού κάτω του 10% των παραγόμενων απορριμμάτων, θα χρειαστούν οι μονάδες καύσης, αναφέρει η νέα μελέτη των δήμων του Λεκανοπεδίου.