ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Πυρκαγιά σε δάσος
Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση σε ελληνική περιοχή, προκαλώντας μεγάλες οικολογικές ζημιές.

Πάρος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Καμπί με ενισχύσεις πυροσβεστών

Σε εξέλιξη παραμένει μεγάλη φωτιά σε απορρίμματα και χαμηλή βλάστηση στην Πάρο, με συνεχείς ενισχύσεις πυροσβεστικών δυνάμεων από Κυκλάδες και Αττική. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Πάρο, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε απορρίμματα και χαμηλή βλάστηση, σε περιοχή όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς τόσο από τις Κυκλάδες όσο και από την Αττική.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο μέτωπο επιχειρούν πλέον 24 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένης μίας αερομεταφερόμενης ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ, με πέντε πυροσβεστικά οχήματα.

Η εναέρια δύναμη είναι ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά εννέα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό των εναέριων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενισχύσεις των επίγειων δυνάμεων. Ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν στην Πάρο δύο πυροσβέστες με ένα όχημα από τη Σύρο και τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα από τη Νάξο.

Από τον Πειραιά αναχωρούν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Ε.), δύο πυροσβέστες με ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων και δύο ακόμη πυροσβέστες με ένα όχημα από τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Τον συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Στην κατάσβεση συμμετέχουν εθελοντές και ο Δήμος Πάρου με δύο υδροφόρες και ένα μηχάνημα έργου.

Λόγω της εγγύτητας της πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε δύο προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112. Στις 14:42 ζητήθηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Άγιος Χαράλαμπος, Καμπί, Μπούγαδος και Ανερατζιά προς την Αλυκή.

Στις 15:28 ακολούθησε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση όσων βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή Καμάρι, επίσης με κατεύθυνση προς την Αλυκή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός από έκρηξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε σκουπίδια στον Ρέντη – Ενεργοποίηση 112 για προειδοποίηση καπνών

Μήνυμα 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Ρέντη λόγω πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο με απορρίμματα. Συνιστάται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστές πόρτες και παράθυρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Πυρκαγιά σε ύπαιθρο Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε σκουπίδια σε υπαίθριο χώρο στον Ρέντη

Φωτιά ξέσπασε σε απορρίμματα στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Στρατηγού Μακρυγιάννη στον Ρέντη. Επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και υδροφόρες. Τα αίτια ερευνώνται από το αρμόδιο Ανακριτικό Κλιμάκιο.
Συσκευασίες Tetra Pak
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΝΚΑ: Αντίθετο στη χρέωση καταναλωτών για το Σύστημα Επιστροφής Εγγύησης

Το ΙΝΚΑ εκφράζει αντίθεση στην εφαρμογή του Συστήματος Επιστροφής Εγγύησης για συσκευασίες, τονίζοντας πως δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές και ζητά ανακύκλωση με ενημέρωση, εκπαίδευση και ενίσχυση υποδομών.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στο Ξηροπήγαδο Μάνδρας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 10:00 σε ξηρά χόρτα στο Ξηροπήγαδο Μάνδρας. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρων και 13 οχήματα, με συνδρομή τοπικών υδροφόρων. Στις 10:30 εστάλη μήνυμα 112 για μέτρα αυτοπροστασίας λόγω καπνού.
λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 336 κιλά σκουπίδια και 2 πατίνια ανέσυραν εθελοντές από τον Θερμαϊκό

Στη δράση καθαρισμού του Greek Eco Project στον Θερμαϊκό, 10 εθελοντές μάζεψαν 366 κιλά απορριμμάτων και δύο πατίνια, χρησιμοποιώντας μαγνήτες και απόχες σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Ήταν η πέμπτη τέτοια δράση από τον Μάρτιο.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά στο Ελληνικό Σαλαμίνας, κινητοποίηση πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και απορρίμματα στο Ελληνικό Σαλαμίνας, κινητοποιώντας επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 24 πυροσβέστες, 10 οχήματα, εναέριο μέσο και ο Δήμος με υδροφόρες.