ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Νέα χρέη για μικρομεσαίους από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιβαρύνει σημαντικά τον επαγγελματικό προϋπολογισμό των μικρομεσαίων καθώς ενεργεί προσθετικά και πολλαπλασιαστικά στις ήδη υπάρχουσες οικονομικές επιβαρύνσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας ζητούν οι βιοτέχνες

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως χιλιάδες μικρομεσαίοι, χρωστούν και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειώνεται στα 10 χρόνια η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών προς e-ΕΦΚΑ

Στο μισό μειώνεται ο χρόνος που θα έχει ο e-ΕΦΚΑ για να βεβαιώσει τις απαιτήσεις ασφαλιστικών εισφορών που δεν έχουν καταβληθεί με τη νέα εγκύκλιο να αφορά όλες τις κατηγορίες οφειλετών. Πώς θα γίνεται η παραγραφή των μη βεβαιωμένων οφειλών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιστροφή εισφορών σε τραπεζικούς υπαλλήλους

Εφόσον επιβεβαιωθεί η ορθότητα των υποβληθέντων στοιχείων, τα τυχόν επιστρεφόμενα ποσά θα καταβληθούν στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, με την προϋπόθεση ότι δεν οφείλουν στον e-ΕΦΚΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να μην αυξηθούν οι εισφορές από 1η Ιανουαρίου του 2023 ζητούν οι δικηγόροι

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος σημειώνουν ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα επιβαρύνει όλους τους δικηγόρους πολλαπλασιαστικά δυσχεραίνοντας περαιτέρω την οικονομική τους θέση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να παγώσουν οι εισφορές και ρύθμιση οφειλών ζητούν οι βιοτέχνες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών εφόσον ο πληθωρισμός κλείσει σε ετήσια βάση κοντά στο 9%, η πρώτη ασφαλιστική κατηγορία θα ανέβει στα 229 ευρώ από 210 που ήταν μέχρι σήμερα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πάγωμα» ασφαλιστικών εισφορών το 2023 ζητούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Με επιστολή της που έστειλε στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, η ΓΣΕΒΕΕ υπογραμμίζει πως οι συνεχόμενες ανατιμήσεις έχουν επηρεάσει αρνητικά το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων που αναζητούν εναγωνίως ρευστότητα.
Kiriakos Mitsotakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα τέσσερα μέτρα του Κ. Μητσοτάκη για την ενέργεια και την ακρίβεια

Μεγάλη αύξηση των επιδοτήσεων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, σημαντική αναπροσαρμογή στο επίδομα θέρμανσης, νέα «επιταγή ακρίβειας» στους ασθενέστερους. Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για φόρους και εισφορές.
Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis, Ypourgeio Ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Σε ποιες επικουρικές συντάξεις θα μπει το νέο πλαφόν

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέχρι σήμερα υπήρχαν ορισμένοι κλάδοι όπως οι συμβολαιογράφοι που μπορούν να πάρουν επικουρική σύνταξη έως και 25.000 ευρώ το μήνα.
money, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργαζόμαστε 181 ημέρες τον χρόνο μόνο για φόρους και εισφορές

Η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης ανάμεσα σε 28 ευρωπαϊκές χώρες που εξετάζονται μέσα σε μία δεκαετία. Από το 2010 στο 2020 στην Ελλάδα προστέθηκαν 25 επιπλέον ημέρες εργασίας για το κράτος.