ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και 300 ευρώ ετησίως

Τα επιπλέον μηνιαία έξοδα ενός ελεύθερου επαγγελματία που έχει επιλέξει την 1η ασφαλιστική κατηγορία, μόνο για κύρια ασφάλιση ξεκινούν από περίπου 8 ευρώ το μήνα, άρα 96 ευρώ το χρόνο και φτάνουν τα 10,5 ευρώ το μήνα, άρα 126 ευρώ το χρόνο.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται κατά 3,46% οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Οι εισφορές των ασφαλιστικών κλάσεων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων προσαυξάνονται κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου πληθωρισμού της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή κατά 3,46%.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι οφειλέτες βγαίνουν κερδισμένοι από το... λίφτινγκ στον Εξωδικαστικό

Αυτόματη ένταξη ευάλωτων στον Εξωδικαστικό, αυξημένο «κούρεμα» για όσους έχουν ακίνητα χαμηλής αξίας, δυνατότητα ρύθμισης σε όσους έχουν χρέη από εταιρείες που έκλεισαν. Γενναία μείωση του επιτοκίου.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Έλληνες εργάζονται σχεδόν έξι μήνες μόνο για την πληρωμή των φόρων

Φόροι και εισφορές «τρώνε» τα εισοδήματα μέχρι και τις 21 Ιουνίου 2023, που είναι η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας. Παρά τη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, οι υπηρεσίες του κράτους δεν ικανοποιούν τους πολίτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις για την επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών στους ελ. επαγγελματίες

Κάθε επιστροφή σε λογικές υπερφορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, δηλώνει ο επιχειρηματικός κόσμος.
Akis Skertsos, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον συντελεστή ασφαλιστικών εισφορών

Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν βγαίνει» και σχεδιάζει νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Προτεραιότητα η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι τράπεζες βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι το 2019, τονίζοντας ωστόσο ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να ανταποδώσει στην κοινωνία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα χρέη για μικρομεσαίους από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιβαρύνει σημαντικά τον επαγγελματικό προϋπολογισμό των μικρομεσαίων καθώς ενεργεί προσθετικά και πολλαπλασιαστικά στις ήδη υπάρχουσες οικονομικές επιβαρύνσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας ζητούν οι βιοτέχνες

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως χιλιάδες μικρομεσαίοι, χρωστούν και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειώνεται στα 10 χρόνια η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών προς e-ΕΦΚΑ

Στο μισό μειώνεται ο χρόνος που θα έχει ο e-ΕΦΚΑ για να βεβαιώσει τις απαιτήσεις ασφαλιστικών εισφορών που δεν έχουν καταβληθεί με τη νέα εγκύκλιο να αφορά όλες τις κατηγορίες οφειλετών. Πώς θα γίνεται η παραγραφή των μη βεβαιωμένων οφειλών.