ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

mitsotakis_DETH_2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η συνταγή Μητσοτάκη: Παροχές με μέτρο, θωράκιση της άμυνας

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%, το σημαντικότερο μόνιμο μέτρο που παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ μένουν «στο ψυγείο» οι μεγάλες φοροελαφρύνσεις. Γενναία αύξηση των αμυντικών δαπανών από το 2021.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται τροπολογία: Έως 24 δόσεις για τα χρέη της πανδημίας

Ποιοι οφειλέτες θα ρυθμίσουν ευνοϊκά τα χρέη στην εφορία, πώς μπορεί να φθάσει η διάρκεια εξόφλησης έως και τον Δεκέμβριο του 2022. Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπ. Οικονομικών που φθάνει στην Βουλή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 60% στο 100% η επιδότηση εισφορών στο πρόγραμμα Συν-Εργασία 

Από 1/7 έως 15/10 καταβάλλεται κατά ποσοστό 100%, το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στο χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι, που υπάγονται στο μηχανισμό «Συν-Εργασία», δεν απασχολούνται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως τις 24 Ιουλίου η ηλεκτρονική αίτηση επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας

Αποσυνδέεται ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών από τον εκάστοτε κατώτατο βασικό μισθό. Η κατάταξη σε μία από τις κατηγορίες είναι υποχρεωτική και γίνεται με ελεύθερη επιλογή μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ισχύει για την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου

Στους αυτοτελώς απασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αν καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές Μαΐου εντός της προθεσμίας παρέχεται η δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά 25%.