ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ΕΦΚΑ και ευρώ χαρτονομίσματα

E-ΕΦΚΑ: Επιστροφή 1,77 εκατ. ευρώ σε 491 συνταξιούχους εργαζόμενους

Σήμερα καταβάλλονται 1.774.093,27 ευρώ σε 491 εργαζόμενους συνταξιούχους, ως επιστροφή αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ e-ΕΦΚΑ για τα έτη 2024 και 2025, μετά από αιτήσεις που υποβλήθηκαν έως 24/7/2026.

e-ΕΦΚΑ: Συνολικό ποσό 1.774.093,27 ευρώ καταβάλλεται σήμερα σε εργαζόμενους συνταξιούχους, στο πλαίσιο της επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών του πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ για τα έτη 2024 και 2025.

Οι επιστροφές αφορούν ποσά που παρακρατήθηκαν πέραν του προβλεπόμενου ανώτατου ετήσιου ορίου και προέκυψαν μετά τη μηχανογραφική εκκαθάριση των αιτήσεων που υπέβαλαν οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η σημερινή καταβολή αφορά 491 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας έως και τις 24 Ιουλίου 2026.

Το ανώτατο ποσό επιστροφής ανέρχεται σε 17.266,16 ευρώ και θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι.

Στην πληρωμή περιλαμβάνονται τόσο συνταξιούχοι χωρίς οφειλές όσο και οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ.

Για όσους διατηρούν ρυθμισμένες ή μη οφειλές, το ποσό της επιστροφής αποδίδεται αφού προηγηθεί συμψηφισμός με το σύνολο της οφειλής τους προς τον φορέα, σύμφωνα με τα άρθρα 114 του νόμου 5078/2023 και 11 της ΚΥΑ Δ.15/Δ΄/14831/2024.

Οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ συνεχίζουν την επεξεργασία των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τις 25 Ιουλίου 2026 και μετά.

Τα ποσά που θα προκύψουν από την εξέταση των συγκεκριμένων αιτήσεων θα αποδοθούν στους δικαιούχους με την ίδια διαδικασία σε επόμενη καταβολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδός προς το 2025
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

E-ΕΦΚΑ: Νέα εκκαθάριση εισφορών μη μισθωτών για το 2025

Ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι λόγω μη καταχώρισης στοιχείων μισθωτής απασχόλησης για Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2025 σε μέρος των εκκαθαρίσεων, θα γίνει διορθωτική εκκαθάριση τον Ιούνιο 2026 και δεν χρειάζεται καταβολή της πρώτης δόσης τώρα.
ΕΦΚΑ και ευρώ χαρτονομίσματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη προς τον ΕΦΚΑ άνω των 10,5 δισ. ευρώ οδηγούνται σε διαγραφή

Οφειλές άνω των 10,5 δισ. προς τον ΕΦΚΑ κρίνονται μη εισπράξιμες και οδεύουν προς διαγραφή Το συνολικό χρέος προς τον ΕΦΚΑ εκτοξεύεται στα 51,3 δισ. ευρώ με τα 21,2 δισ. να προέρχονται από προσαυξήσεις.
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο: Ρύθμιση 120 δόσεων, αύξηση ορίου οφειλής για μη μισθωτούς

Από 1η Μαρτίου 2026, περίπου 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες μένουν χωρίς πλήρη υγειονομική κάλυψη λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στον e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.