ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Cars, Autokinito, Aytokinitiko
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την τελική επιλογή αγοράς αυτοκινήτου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο είναι να αποφασίσει για το μέγεθος και τον τύπο οχήματος που θέλει να αποκτήσει. Θα πρέπει δηλαδή να αποφασίσει αν θέλει να αποκτήσει SUV ή sedan ή χάτσμπακ ή κουπέ ή κάμπριο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιβαρυντικός για την υγεία ο θόρυβος των οχημάτων, ποια τα μέτρα της ΕΕ

Η μείωση της επιβάρυνσης του περιβαλλοντικού θορύβου για τους Ευρωπαίους πολίτες είναι μία μακροπρόθεσμη διαδικασία και έχει καθοριστεί ένας σαφής οδικός χάρτης μέσω του σχεδίου δράσης για τη μηδενική ρύπανση.
Troxaia-prostima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tις 4.000 έφθασαν οι παραβάσεις που βεβαίωσε η αστυνομία στη Δ. Ελλάδα

Εκτός από τις παραβάσεις του ΚΟΚ, σχετικά με την ελεύθερη κίνηση των πολιτών, οι αστυνομικοί κάνουν ελέγχους για ηχορύπανση από δίκυκλα και αυτοκίνητα. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 αστυνομικοί βεβαίωσαν 171 παραβάσεις για ηχορύπανση από θορύβους που προκλήθηκαν από οχήματα.
electric cars-ilektrika-autokinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Η ηλεκτροκίνηση συνέχισε για άλλον ένα μήνα να καταγράφει ανοδική πορεία με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα παρά τα προβλήματα υποδομών που καταγράφονται.
ΔΙΕΘΝΗ

Η άνοδος των μετάλλων εκτόξευσε κατά 325% τις κλοπές αυτοκινήτων

Τα τρία πολύτιμα μέταλλα που υπάρχουν στους καταλύτες είναι η πλατίνα, το ρόδιο και το παλλάδιο που έχουν υψηλές τιμές στην αγορά με τις κυβερνήσεις να θεσπίζουν αυστηρούς νόμους για να αποτρέψουν τους κλέφτες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Ανοίγει πλατφόρμα για ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκίνητων

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε μεταξύ άλλων πως μέσα στον Ιούλιο προχωρούν οι διαδικασίες για την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης που πλέον μέσα από μια εφαρμογή, θα βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο.
autokinita-car-IX
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ανοδική πορεία οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Στο 27,3% φτάνει το συνολικό μερίδιο της αγοράς αυτοκινήτων που κατέχουν τα υβριδικά αυτοκίνητα, με τα βενζινοκίνητα να βρίσκονται στην κορυφή με 51,8%. Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.