ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΕΑ

Mikromesaies Epixeiriseis, MmE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνδυνος «λουκέτων» σε μικρομεσαίες: Μέτρα στήριξης προτείνει το ΒΕΑ

Σειρά προτάσεων στήριξης και διάσωσης της μικρής επιχειρηματικότητας καταθέτει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας για να αντιμετωπιστούν οι ισχυρές πιέσεις από την ενεργειακή κρίση.
Απορρίματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται ΚΥΑ για τη δημιουργία Φορέα Ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων

Το θέμα παρουσιάστηκε σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση, που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στο πλαίσιο της κατεύθυνσης που δίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κυκλική οικονομία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Μονόδρομος η συνετή δημοσιονομική πολιτική παρά την έξοδο από την εποπτεία

«Μετά την οικονομική και την υγειονομική κρίση, η ενεργειακή κρίση δεν επιτρέπει μεγάλες ελπίδες για ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξη της χώρας», εκτιμά ο επικεφαλής του ΒΕΑ, κ. Π. Ραβάνης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Αναγκαία η λήψη επιπλέον στοχευμένων μέτρων για το ενεργειακό κόστος

Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας υποστηρίζει ότι η «οριζόντια» λήψη μέτρων για τις επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά τη στήριξη για το ενεργειακό κόστος, δημιουργεί ανισότητες
oikodomi, kataskeues
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Εκτός προϋπολογισμού οι κατασκευές από τις ανατιμήσεις πρώτων υλών

To Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών επισημαίνει ότι είναι αδύνατον για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να ανταποκριθούν στο νέο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.
Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: 7 στους 10 επιχειρηματίες επηρεάζονται από τις ανατιμήσεις ενέργειας

Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις εκτιμούν, ότι οι τιμές των προϊόντων/υπηρεσιών τους θα αυξηθούν γύρω στο 10% εξαιτίας των ανατιμήσεων στην ενέργεια, ενώ ένα 15% εκτιμούν ότι η αύξηση θα ξεπεράσει ακόμη και το 30%.
reyma-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Δυσβάστακτη η εκτόξευση του κόστους ενέργειας για τις ΜμΕ

Η Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, είναι «πρωταθλήτρια» της Ευρώπης για τον μήνα Αύγουστο στην χονδρική ρεύματος, καταγράφοντας την υψηλότερη μηνιαία μέση τιμή προ ημερήσιας αγοράς στα 121.72 ευρώ/MWh.
oikonomia, ependiseis, epixeiriseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Θετικά αλλά όχι αρκετά, τα μέτρα για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις

«Η εντονότερη ανησυχία μας, εδράζεται στην ταχύτητα εκτίμησης των ζημιών και στη δυνατότητα λειτουργίας της επιχείρησης, με τα ελάχιστα ποσά αρωγής των 2.000 - 4.000 ευρώ» σημειώνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ραβάνης.