ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Viomihania, Viomixania, Metapoiisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φρενάρει» τον ρυθμό της μεταποίησης η παγκόσμια ενεργειακή κρίση

Οι λειτουργικές συνθήκες στον τομέα της μεταποίησης στην Ελλάδα επιδεινώθηκαν για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο 2021 και το οικονομικό κλίμα υποχώρησε σε χαμηλό 15 μηνών, όπως επισημαίνει η Eurobank. Θετική η πρώτη μείωση του πληθωρισμού από τον Ιούνιο 2021.
Viomihania, Viomixania, Metapoiisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 39,9% των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία λόγω ενέργειας

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή για τον Ιούνιο του 2022 οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 59,2% και στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Εγχώριας Αγοράς κατά 33,7%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευ. Μυτιληναίος: Τα κέρδη του β' εξαμήνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερα

Πολύ πάνω από τις προηγούμενες προβλέψεις η κερδοφορία του 2022. Ο χρησμός για τη διείσδυση σε ξένες αγορές στον τομέα του φυσικού αερίου, η «μάχη» για να στηριχθούν οι πελάτες της Protergia και το σχόλιο για εισαγωγή σε ξένο χρηματιστήριο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Άλμα 116% στα καθαρά κέρδη α' εξαμήνου του ομίλου

Υψηλότερα από τις προβλέψεις της Διοίκησης στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου του 2021 τα αποτελέσματα του Ομίλου. Αύξηση 234% στον κύκλο εργασιών του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στο πρώτο εξάμηνο του 2022.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η ανησυχία της βιομηχανίας για το αέριο, το μήνυμα Στουρνάρα και οι αγορές

Οι φόβοι των βιομηχάνων για ευρωπαϊκούς περιορισμούς στην παροχή φυσικού αερίου, η παρέμβαση Στουρνάρα υπέρ των ισχυρών κυβερνήσεων, η ΓΣ της Μπλε Κέρδος και γιατί σήμερα είναι «μεγάλη» ημέρα για τα χρηματιστήρια.
adonis georgiadis-anaptyxis-katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 43 παρεμβάσεις του Σχεδίου Δράσης της Εθνικής Στρατηγικής Βιομηχανίας

Ο Α. Γεωργιάδης μίλησε για τους στόχους, οι οποίοι είναι αφ’ ενός ποιοτικοί και αφ’ ετέρου ποσοτικοί και μετρήσιμοι που αφορούν στην αύξηση της συνδρομής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση Μητσοτάκη στην Κομισιόν για ευρωπαϊκή στήριξη της βιομηχανίας

Η ελληνική πρόταση έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να οδηγήσει σε μία σημαντική ανταπόκριση από την πλευρά της βιομηχανίας, καθώς προσφέρει οικονομικά κίνητρα, αντί να βασίζεται σε διακοπές στην παροχή στη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης τονίζει σε επιστολή του ο Κυρ. Μητσοτάκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπλόκο» από την Ελλάδα στο σχέδιο της Κομισιόν για το φυσικό αέριο

Ελλάδα, όπως και Ισπανία - Πορτογαλία αντιδρούν με σφοδρότητα στο σχέδιο της υποχρεωτικής περικοπής βιομηχανικής παραγωγής με απόφαση των Βρυξελλών. Γιατί η βιομηχανία στην Ελλάδα απορρίπτει το σχέδιο.
european union-europi-europe-komision
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: «Ψαλίδι» 15% στην κατανάλωση αερίου και υποχρεωτικές περικοπές

Δύο τα επίπεδα συναγερμού: Αρχικά προαιρετικές περικοπές με αποζημίωση στις βιομηχανίες, σε δεύτερο στάδιο υποχρεωτικές με απόφαση Βρυξελλών. Αντιδρούν εθνικές κυβερνήσεις, μεταξύ τους και η Αθήνα.