ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Αννα Μισελ Ασημακοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλεί τη βαριά βιομηχανία της Ευρώπης το σχέδιο για μείωση των ρύπων

Το νέο σχέδιο ενεργειακής μετάβασης της Κομισιόν θέτει υπερβολικούς στόχους για μείωση ρύπων και απειλεί τη βιωσιμότητα ευρωπαϊκών βιομηχανιών μεταλλουργίας, τονίζει η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σφοδρή αντίδραση από τη βιομηχανία στις αυξήσεις έως 40% από τη ΔΕΗ

«Δε θα πέσουμε αμαχητί, δεν αποκλείουμε προσφυγή στην Κομισιόν», απαντούν οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές στις προτάσεις της ΔΕΗ για μεγάλες αυξήσεις τιμολογίων. Τριπλάσιες οι τιμές από την Ευρώπη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βελτιώνεται το κλίμα στη βιομηχανία, πιο αισιόδοξα τα νοικοκυριά

Αξιοσημείωτη η βελτίωση των προσδοκιών στη Βιομηχανία τον Δεκέμβριο ενώ πιο αισιόδοξα και τα νοικοκυριά μετά από 5μήνες πτώσης της εμπιστοσύνης. Προβληματισμός για τον Ιανουάριο καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις άρσης του lockdown.
Εμπόριο, ψώνια, μαγαζια, καταναλωτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύθραυστη ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης μετά από 5 μήνες πτώσης

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε οριακά τον Δεκέμβριο, σημαντική βελτίωση προσδοκιών στη Βιομηχανία. Προβληματισμός για τον Ιανουάριο καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις άρσης του lockdown.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή αύξηση κατά 8,6% της βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στην παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση στη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών.
michelin
ΔΙΕΘΝΗ

Η Michelin θα καταργήσει 2.300 θέσεις εργασίας στη Γαλλία

Ο όμιλος έχει ήδη περικόψει 1.500 θέσεις εργασίας από το 2017 στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής του, κυρίως στην κεντρική Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει κλείσει επίσης τις μονάδες της Λα Ρος σιρ Ιόν (Βαντέ) και Μπάμπεργκ στη Γερμανία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύστημα διαχείρισης καταγγελιών προϊόντων από τη ΓΓ Βιομηχανίας

Στόχος η θέσπιση ενός αντικειμενικού πλαισίου αξιολόγησης και διαχείρισης των αναφορών/καταγγελιών, οι οποίες αφορούν στην ασφάλεια και τη συμμόρφωση των βιομηχανικών προϊόντων και εγκαταστάσεων που διατίθενται στην αγορά.