ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Cariera-Career
Φωτο: Shutterstock

Οι 14 στρατηγικές για να σχεδιάσετε ένα πλάνο επιτυχημένης σταδιοδρομίας

Γιατί η επιτυχία στην επαγγελματική ζωή δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη. Ποιες είναι οι στρατηγικές που οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα και προτείνονται από την Ντένι Νέσμπιτ, career coach και συγγραφέα σε θέματα καριέρας.

Η τύχη μπορεί να βοηθά τους τολμηρούς, αλλά από μόνη της δεν αρκεί για να πετύχετε στον επαγγελματικό σας χώρο. Χρειάζονται πλάνα, στρατηγική και σχεδιασμός για να εξελιχθείτε και να πετύχετε τους στόχους σας. Είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας είτε μόλις  ξεκινάτε την καριέρα σας, είναι απαραίτητο να έχετε ένα  πλάνο σταδιοδρομίας  που να σας κρατά συγκεντρωμένους στους στόχους της καριέρας σας. Ένα σχέδιο σας βοηθά επίσης να πάρετε αποτελεσματικές αποφάσεις σταδιοδρομίας και να ανταποκριθείτε σε νέες ευκαιρίες.

Ενώ το σχέδιο σταδιοδρομίας του καθενός είναι μοναδικό, ορισμένα κοινά στοιχεία και στρατηγικές μπορούν να οδηγήσουν σε αποτελεσματικό σχεδιασμό σταδιοδρομίας.

Αν θέλετε μια βοήθεια στο ξεκίνημα, η Ντένι Νέσμπιτ, career coach και συγγραφέας σε θέματα καριέρας έχει συντάξει έναν οδηγό που περιγράφει τις πιο σημαντικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στρατηγικές σχεδιασμού σταδιοδρομίας, τις οποίες παρουσιάζει στον διαδικτυακό τόπο σταδιοδρομίας careeraddict.com.

Βραχυπρόθεσμες στρατηγικές σχεδιασμού σταδιοδρομίας 

Αυτές οι τεχνικές βραχυπρόθεσμου σχεδιασμού σταδιοδρομίας θα σας βοηθήσουν να θέσετε τα θεμέλια που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το σχέδιό σας. 

1. Αναπτύξτε την αυτογνωσία σας

Η αυτογνωσία  είναι απαραίτητη για την επαγγελματική ικανοποίηση. Περιλαμβάνει να ρίξετε μια καλή ματιά στον εαυτό σας - την προσωπικότητα, τις αξίες, τις δεξιότητες, τα κίνητρα και τα ενδιαφέροντά σας - έτσι ώστε να καταλάβετε τι σας κάνει να ξεχωρίζετε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ιδανική καριέρα σας ή να βρείτε τρόπους για να βελτιώσετε την τρέχουσα εργασία σας. Μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας, αλλά οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τυφλά σημεία, επομένως αυτή είναι μια κρίσιμη στρατηγική σχεδιασμού καριέρας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την ανάπτυξη της αυτογνωσίας. Το να κάνετε ένα τεστ σταδιοδρομίας είναι ένα εξαιρετικό βήμα για να ξεκινήσετε. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τεστ σταδιοδρομίας στην αγορά και στο διαδίκτυο, που αξιολογούν μια σειρά παραγόντων όπως την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα ή τις ικανότητες. Εξοικειωθείτε με τους διαφορετικούς  τύπους τεστ, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.

Εάν η ιδέα ενός τεστ δεν σας αρέσει, τότε υπάρχουν άλλοι τρόποι για να αυξήσετε την αυτογνωσία σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ημερολόγιο. Σκεφτείτε προηγούμενες δουλειές που είχατε – ποιες ήταν οι πτυχές τους που σας άρεσαν και τι δεν σας άρεσαν; Ποιες είναι οι δεξιότητες που απολαμβάνετε να χρησιμοποιείτε; Ποια είναι τα δέκα καλύτερα ενδιαφέροντά σας εκτός δουλειάς; Η χρήση αυτών των προτροπών θα σας βοηθήσει για να γράψετε τις σκέψεις σας στο ημερολόγιο και να τις διαβάζετε προκειμένου να αυξήσετε την αυτογνωσία σας σχετικά με τον τρόπο εργασίας που προτιμάτε.

2. Ζητήστε ανατροφοδότηση

Η αναζήτηση ανατροφοδότησης είναι ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε αυτογνωσία, αλλά αντί να στοχαζόσαστε εσωτερικά, ζητήστε από τους άλλους να σας παρέχουν ανατροφοδότηση. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει να ρωτήσετε το αφεντικό σας για τη γνώμη του για τα δυνατά σας σημεία και τους τομείς που χρειάζονται ανάπτυξη - αυτό είναι σημαντικό εάν στοχεύετε  σε προαγωγή.

Θα μπορούσατε να ζητήσετε σχόλια στην επόμενη  ανασκόπηση της απόδοσής σας  ή να κανονίσετε μια συνάντηση με τον προϊστάμενό σας για να συζητήσετε το σχέδιο σταδιοδρομίας σας. Το γεγονός ότι κάνετε βήματα που θα σας επιτρέψουν να  αναπτυχθείτε επαγγελματικά  θα θεωρηθεί ευνοϊκά από αυτούς. Απλώς μην τους πείτε αν ψάχνετε για μια νέα δουλειά.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε σχόλια από τους συναδέλφους και τους φίλους σας καθώς και από άλλους στο δίκτυό σας. Ζητήστε τους να σας δώσουν μια ειλικρινή ανασκόπηση των δυνατοτήτων και των βασικών ιδιοτήτων σας. Εάν σκέφτεστε  να αλλάξετε καριέρα, θα μπορούσατε επίσης να τους ρωτήσετε σε ποιον ρόλο ή κλάδο θα μπορούσαν να σας δουν. Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολύ αποκαλυπτικές.

Θυμηθείτε, δεν είστε δεσμευμένοι σε κανένα από τα σχόλια που λαμβάνετε, αλλά θα πρέπει να τα λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το πλάνο σταδιοδρομίας σας. 

3. Κατανοήστε την αγορά εργασίας

Μόλις κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, το επόμενο βήμα είναι να μάθετε περισσότερα για την αγορά εργασίας. Για να αναπτύξετε ένα αποτελεσματικό σχέδιο σταδιοδρομίας, πρέπει να γνωρίζετε ποιες  δεξιότητες απασχολησιμότητας  είναι ζητούμενες. Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και για να παραμείνετε σχετικοί, ίσως χρειαστεί να αποκτήσετε νέες δεξιότητες.

Η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Future of Jobs Report,  ερεύνησε τους εργοδότες σχετικά με τις δεξιότητες που θα χρειάζονταν περισσότερο  – οι δεξιότητες που απαιτούνταν περισσότερο ήταν ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός τεχνολογίας, η ηγεσία και η κοινωνική επιρροή και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Η έρευνα για το επάγγελμά σας θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις δεξιότητες που είναι κρίσιμες στον κλάδο σας. Μια καλή στρατηγική εδώ είναι να κοιτάξετε τις αγγελίες εργασίας για να δείτε ποιες δεξιότητες ζητούν συγκεκριμένα οι εργοδότες.  

Ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι για την καριέρα που θέλετε να ακολουθήσετε, είναι ακόμα ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε τις απαιτούμενες επαγγελματικές δεξιότητες, οι οποίες είναι επίσης μεταβιβάσιμες.

Μόλις ολοκληρώσετε την έρευνα αγοράς εργασίας, το σχέδιο σταδιοδρομίας σας θα πρέπει να λάβει υπόψη τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξετε περαιτέρω, καθώς και τις δεξιότητες που σας κάνουν πιο απασχολήσιμους.

4. Αναπτύξτε ένα όραμα 

Πριν θέσετε στρατηγικούς στόχους, χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε μια ζωντανή εικόνα του πώς θέλετε να είναι η ζωή και η καριέρα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να θέσετε στόχους που είναι φιλόδοξοι, αλλά επιτεύξιμοι και θα σας δώσει κίνητρο καθώς εργάζεστε προς την κατεύθυνση τους.

Βρείτε έναν άνετο χώρο όπου δεν θα σας ενοχλούν, πιάστε στυλό και χαρτί και φανταστείτε πώς θα θέλατε να είναι η ζωή σας σε 10 χρόνια. Μην λογοκρίνετε τον εαυτό σας και μην παρασύρεστε από τα πώς. Αφήστε τη σκέψη σας ελεύθερη. 

Συμπεριλάβετε οτιδήποτε (τοποθεσία, κοινωνικό περίγυρο, είδος εργασίας, οικονομική κατάσταση, κ.ά.) μπορείτε να σκεφτείτε για να κάνετε αυτή την πλήρη εικόνα για εσάς. Μπορεί ακόμη και να θέλετε να  δημιουργήσετε έναν πίνακα όρασης  χρησιμοποιώντας αποκόμματα περιοδικών ή Pinterest για να ζωντανέψετε το όραμά σας. Και πάλι, μην αισθάνεστε συνδεδεμένοι με το όραμά σας. Πρόκειται για την ανάπτυξη ιδεών και έμπνευσης για να είστε τολμηροί στον βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στόχο σας.

5. Θέσετε στόχους 

Όταν είστε έτοιμοι να θέσετε τους στόχους σταδιοδρομίας σας, λάβετε τις πληροφορίες που έχετε αποκτήσει μέσω των προηγούμενων στρατηγικών και γράψτε μερικούς στόχους  που να είναι συγκεκριμένοι και ρεαλιστικοί και να θέσετε χρονοδιάγραμμα, δηλαδή να υπάρχει προθεσμία. 

Μπορεί να θέλετε να χωρίσετε τους στόχους σας σε δύο κατηγορίες: βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους. Για παράδειγμα, εάν αλλάζετε καριέρα, τότε ο μακροπρόθεσμος στόχος σας μπορεί να είναι να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση. Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, ο στόχος σας μπορεί να είναι να βρείτε μια εργασία μερικής απασχόλησης ενώ εργάζεστε στην επιχείρησή σας.

Είναι σημαντικό να μην θέτετε πάρα πολλούς στόχους για τον εαυτό σας, καθώς μπορεί να εξαπλωθείτε πολύ. Προσδιορίστε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας και επικεντρωθείτε πρώτα στην επίτευξη αυτών των στόχων. Μπορείτε πάντα να επανεξετάσετε τους στόχους σας αργότερα, καθώς τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, αλλά είναι σημαντικό να είστε ρεαλιστές για το τι μπορείτε να πετύχετε.

Είναι επίσης σημαντικό να γράψετε τους στόχους σας σε ένα ημερολόγιο ή σε ένα μέρος που είναι εύκολα προσβάσιμο σε εσάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι  πολύ πιο πιθανό να θυμηθείτε  και να αφοσιωθείτε σε κάτι αν είναι γραμμένο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ένα βήμα παραπέρα εξετάζοντας τακτικά τους γραπτούς στόχους σας. Θα μπορούσατε να τα κολλήσετε στο γραφείο εργασίας σας ή στο ψυγείο στο σπίτι, για παράδειγμα.

6. Περιγράψτε τις ενέργειές σας 

Οι στόχοι χωρίς πράξεις είναι απλά όνειρα. Αφού καταγράψετε τους στόχους σας, πρέπει να προσδιορίσετε ορισμένα συγκεκριμένα βήματα που θα σας επιτρέψουν να τους επιτύχετε. 

Και πάλι, αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να καταγράφονται δίπλα σε κάθε στόχο, ώστε να παραμείνετε αφοσιωμένοι σε αυτές. Φυσικά, κάθε ενέργεια θα διαφέρει ανάλογα με τον στόχο. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να αλλάξετε εργασία, οι ενέργειές σας μπορεί να περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε μια εκδήλωση καριέρας, την προετοιμασία για κέντρα αξιολόγησης ή την εξάσκηση των δεξιοτήτων σας στις συνεντεύξεις.

Οι ενέργειες, όπως και οι στόχοι, πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να δίνονται προτεραιότητες. Όταν ορίζετε ενέργειες, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τους πόρους που χρειάζεστε ή το χρόνο που απαιτείται για να τις πραγματοποιήσετε. 

7. Ζητήστε καθοδήγηση 

Η τελική βραχυπρόθεσμη στρατηγική σχεδιασμού σταδιοδρομίας που πρέπει να εξετάσετε είναι να ζητήσετε την υποστήριξη ενός  συμβούλου σταδιοδρομίας ή ενός μέντορα. Ανάλογα με το πόσο σίγουροι αισθάνεστε, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι το πρώτο σας βήμα στον προγραμματισμό της καριέρας σας.

Ένας σύμβουλος σταδιοδρομίας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αναπτύξετε το καλύτερο πλάνο σταδιοδρομίας και να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία, δίνοντάς σας πληροφορίες και κρατώντας σας υπεύθυνους. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν με άλλα βήματα σταδιοδρομίας, όπως τη σύνταξη του βιογραφικού σας ή του προφίλ σας στο LinkedIn.

Μακροπρόθεσμες στρατηγικές σχεδιασμού σταδιοδρομίας 

Αναφέρθηκαν μερικές από τις τεχνικές βραχυπρόθεσμου σχεδιασμού καριέρας, αλλά τι πρέπει να κάνετε μακροπρόθεσμα για να παραμείνετε σε καλό δρόμο και να συνεχίσετε να επιτυγχάνετε τους στόχους σας; Ακολουθούν μερικά μακροπρόθεσμα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Συνεχίστε να ακολουθείτε τις βραχυπρόθεσμες στρατηγικές

Ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι οι βραχυπρόθεσμες στρατηγικές μπορεί επίσης να είναι μακροπρόθεσμες. Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω πρέπει να γίνονται τακτικά, ώστε το πλάνο σταδιοδρομίας σας να είναι σχετικό και ενημερωμένο. 

Θα αλλάξετε πολλά κατά τη διάρκεια της καριέρας σας, επομένως το επαγγελματικό σας σχέδιο πρέπει να αλλάξει μαζί σας. Συνεχίστε να εξασκείτε την αυτογνωσία, να συλλέγετε σχόλια και να βάζετε συγκεκριμένους στόχους. Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευγνωμονεί για αυτό.

2. Επανεξέταση και ενημέρωση 

Προγραμματίστε χρόνο για να επανεξετάζετε και να ενημερώνετε τακτικά το σχέδιό σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να επανεξετάσετε το σχέδιό σας γύρω στα Χριστούγεννα καθώς αρχίζετε να σχεδιάζετε το νέο έτος ή θα μπορούσατε να το χρονομετρήσετε ώστε να συμπέσει με την αξιολόγηση της απόδοσής σας στην εργασία. 

Μόλις συνηθίσετε τη διαδικασία σχεδιασμού της σταδιοδρομίας σας, θα γίνει ευκολότερη και πιο διαισθητική. Μετά από λίγο, θα ξέρετε πότε είναι η ώρα να ολοκληρώσετε το σχέδιό σας και δεν θα χρειαστείτε υπενθύμιση.

3. Μείνετε ενήμεροι με τις εξελίξεις στον κλάδο

Το να ενημερώνεστε για τον κλάδο σας θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε ποια εργαλεία, δεξιότητες, τεχνολογίες και πρακτικές πρέπει να μάθετε ή να ακολουθήσετε. Αυτό τροφοδοτεί τους στόχους εξέλιξης της σταδιοδρομίας σας. Χωρίς γνώση του κλάδου, το επαγγελματικό σας σχέδιο θα είναι μπαγιάτικο και μπορεί να βρεθείτε πίσω από τους συνομηλίκους σας.

Μπορείτε να παραμένετε ενημερωμένοι παρακολουθώντας  διαδικτυακά μαθήματα, διαβάζοντας ειδήσεις και περιοδικά του κλάδου, πηγαίνοντας σε εκδηλώσεις του κλάδου και εκπαιδευτικά σεμινάρια, δραστηριοποιούμενοι σε πλατφόρμες, όπως το LinkedIn και έχοντας ένα υγιές δίκτυο σταδιοδρομίας.

4. Συνεχίστε να μαθαίνετε 

Η δια βίου μάθηση είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας. Σας βοηθά να διατηρήσετε τις δεξιότητές σας, να παραμείνετε σχετικοί με τον κλάδο σας και να ακονίσετε τους τομείς που χρειάζονται περαιτέρω ανάπτυξη. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πληροίτε τις προϋποθέσεις για έναν ρόλο σε έναν εξειδικευμένο τομέα ή  να αλλάξετε σταδιοδρομία εντελώς . Αυτό σας βοηθά να θέσετε σχετικούς στόχους για τη νέα σας καριέρα.

Η συνέχιση της εκπαίδευσής σας επίσης σας δίνει αυτοπεποίθηση και σας εκθέτει σε νέες προκλήσεις. Ουσιαστικά σας βοηθά να αναπτύξετε μια νοοτροπία ανάπτυξης και αυτό είναι απαραίτητο για τον προγραμματισμό της σταδιοδρομίας σας. Μπορεί να είστε επιφυλακτικοί με τη δια βίου μάθηση λόγω του κόστους ή του χρόνου που απαιτείται. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε τα προσόντα που χρειάζεστε για να προχωρήσετε στην καριέρα σας, από παραδοσιακά πανεπιστήμια μέχρι online μαθήματα. 

5. Παραμείνετε ευέλικτοι 

Είναι σημαντικό να  παραμείνετε ευέλικτοι σε όλο τον προγραμματισμό της σταδιοδρομίας σας. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα και πρέπει να είστε έτοιμοι να προσαρμόσετε το σχέδιό σας. Το να επανεξετάζετε τακτικά το σχέδιό σας και να είστε ενημερωμένοι με τον κλάδο σας σημαίνει ότι δεν πρέπει να λάβετε μεγάλες εκπλήξεις, αλλά μπορεί να συμβεί το απροσδόκητο, όπως ξαφνική απόλυση.

Μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν να προγραμματίζουν γιατί θέλουν να είναι αυθόρμητοι. Ωστόσο, το να έχετε ένα σχέδιο σας φέρνει σε πολύ μεγαλύτερη θέση να αντιδράτε στις αλλαγές από κάποιον που δεν το έχει. Πιθανότατα θα έχετε αναπτύξει περισσότερες δεξιότητες, γνώσεις και επαφές και θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να περιστρέφετε. Μπορείτε να αναπτύξετε την ικανότητά σας να είστε ευέλικτοι αναλαμβάνοντας νέα έργα στη δουλειά, μαθαίνοντας νέες δεξιότητες ή δοκιμάζοντας νέα χόμπι. Όλα αυτά σας βοηθούν να αναπτύξετε αυτή τη σημαντική νοοτροπία ανάπτυξης.

6. Φροντίστε τον εαυτό σας

Δεν είναι καλό να βάζετε όλη σας την ενέργεια στην καριέρα σας και να μην αφήνετε τίποτα για τον εαυτό σας. Αυτό θα οδηγήσει σε  εξάντληση και δυστυχία, απογοήτευση με το επαγγελματικό σας σχέδιο και αδυναμία να πετύχετε τους στόχους σας. 

Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής  όπου είναι δυνατόν. Κοιμηθείτε αρκετά, τρώτε καλά, ασκείστε και φροντίστε να παίρνετε την ετήσια άδεια σας. Η απομάκρυνση από τη δουλειά σας δίνει χρόνο για ξεκούραση, αλλά σας δίνει επίσης περισσότερη προοπτική, ώστε να επιστρέψετε στο πλάνο της καριέρας σας και στους στόχους σας με ανανεωμένο σθένος.

7. Γιορτάστε τα επιτεύγματά σας 

Εάν είστε αφοσιωμένοι στο πλάνο σταδιοδρομίας σας και ακολουθήσετε τις παραπάνω στρατηγικές, θα βιώσετε πολλά επιτεύγματα στην καριέρα σας. Φροντίστε να σταματήσετε και να τα γιορτάσετε. Πολύ συχνά, πετυχαίνουμε τους στόχους μας και προχωράμε γρήγορα στον επόμενο χωρίς να σταματάμε για να προβληματιστούμε ή να γιορτάσουμε. Μετά από λίγο, θα αναρωτιέστε γιατί έχετε αυτούς τους στόχους αρχικά, εάν δεν μπορείτε να τους απολαύσετε. 

Γιορτάστε με όποιον τρόπο έχει νόημα για εσάς. Κλείστε διακοπές ή μια περιποίηση σπα για να κάνετε ένα διάλειμμα που σας αξίζει από τον προγραμματισμό της καριέρας σας ή αποκτήστε για εσάς αυτό το νέο gadget που υποσχεθήκαμε ότι θα αγοράζατε, αν πάρετε προαγωγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BUSINESS LIFE

Τα μυστικά της γλώσσας του σώματος και πώς θα την αξιοποιήσετε

Με την κατανόηση της γλώσσας του σώματος, μπορείτε να δημιουργείτε πιο εύκολα σχέσεις, να προσαρμόζετε τα μη λεκτικά σήματα για να ταιριάζουν σε διαφορετικές καταστάσεις, ακόμη και να αλλάξετε τη συναισθηματική σας κατάσταση.
businessdaily-Work-Interview
BUSINESS LIFE

Επτά μυστικά για επιτυχημένες συνεντεύξεις: Πώς κατακτάτε μια θέση εργασίας

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και για να κερδίσετε μια θέση εργασίας μετά από μια συνέντευξη πρέπει να είστε σωστά προετοιμασμένοι. Οι συμβουλές της Tina Seelig, εκτελεστικής διευθύντριας στο Knight-Hennessy Scholars.
BUSINESS LIFE

Β. Αράλη: Η γυναίκα που ίδρυσε κινητή μονάδα υγιεινής για τους άστεγους

Η ιδρύτρια της ΜΚΟ Immortaliting, που προσφέρει την πρώτη κινητή μονάδα, Metamorphosis, για την παροχή σε άστεγους βασικών υπηρεσιών υγιεινής και καθαρών ρούχων εξηγεί στο BD το όραμά της για τον εθελοντισμό.