ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

COSCO

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

DPort Services: Ζητά την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας έστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας Α. Γεωργιάδη ώστε να υπάρξει συνάντηση για να ενταχθούν οι εργαζόμενοι της ΣΕΠ στην συγκεκριμένη κλίμακα επαγγελμάτων.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ: Διευρύνεται η συνεργασία των πειραϊκών επιχειρήσεων με τον ΟΛΠ

O πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς πρότεινε τα πλοία που διέρχονται από τον Πειραιά, για λογαριασμό της Cosco και όχι μόνο, να πραγματοποιούν ναυπηγοεπισκευές και τροφοεφοδιασμούς από τον Πειραιά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Να αξιοποιήσει η Cosco τις παραναυτιλιακές ελληνικές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε τη δυναμική και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η επιχειρηματική κοινότητα για την ανάπτυξη των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Cosco μετατρέπει το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο μεταφοράς οχημάτων

Η στρατηγική θέση του λιμένα ανάμεσα στις τρεις ηπείρους αλλά και η παρουσία του ομίλου COSCO SHIPPING ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν ώστε να επιλεγεί ο Πειραιάς ως βασικός διαμετακομιστικός κόμβος στο μεγάλο επιχειρηματικό πρότζεκτ.
ΟΛΠ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Στον Πειραιά το Viking Sky, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2023

Δυναμική φαίνεται να είναι στο σύνολό της η φετινή χρονιά για τον κλάδο της κρουαζιέρας στο λιμάνι Πειραιά, καθώς σύμφωνα με τις προκρατήσεις αναμένονται 786 αφίξεις και αύξηση 16% στις συνολικές αφίξεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα ΗΠΑ σε Βερολίνο: Να μην δοθεί το λιμάνι του Αμβούργου στην Cosco

Ο κινεζικός ναυτιλιακός κολοσσός της Cosco έκανε μία προσφορά το 2021 για την εξαγορά ποσοστού 35% ενός από τους τρεις τερματικούς σταθμούς της εταιρίας HHLA στο μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκές αντιδράσεις για την επικείμενη επίσκεψη Σολτς στο Πεκίνο

Ο Γερμανός καγκελάριος έχει δεχθεί δριμεία κριτική για την απόφαση πώλησης του 25% του λιμανιού του Αμβούργου στην κινεζική Cosco, με τον Ευρωπαίο επίτροπο Τιερί Μπρεντόν να καλεί σε ενότητα τα κράτη μέλη απέναντι στο Πεκίνο.
ΔΙΕΘΝΗ

Ενστάσεις στη Γερμανία για την είσοδο της Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε την έγκρισή της για την συμμετοχή της Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου, ωστόσο κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η επένδυση αυτή μπορεί να δώσει την δυνατότητα στην Κίνα να πλήξει τις υποδομές της χώρας σε περίπτωση κρίσης.
ΔΙΕΘΝΗ

«Πράσινο φως» για την εξαγορά του 25% του λιμανιού στο Αμβούργου από Cosco

Το αρχικό σχέδιο της κινεζικής εταιρείας προέβλεπε συμμετοχή 35% σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Γερμανίας, ενώ δεν θα παραχωρηθεί συμβατικό δικαίωμα βέτο σε στρατηγικές επιχειρηματικές αποφάσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στη Γερμανία για την είσοδο της Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου

Ο κινεζικός κολοσσός που έχει ζητήσει μερίδιο 35% σε έναν από τους τρεις τερματικούς σταθμούς του μεγαλύτερου λιμανιού της Γερμανίας, περιμένει την απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης που αμφιταλαντεύεται.