ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΑΝΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανία θα δαπανήσει για την άμυνα 21 δισ. δολαρια την επόμενη 10ετία

Αποκρινόμενη στην ουκρανική κρίση, δεσμεύθηκε πέρυσι να αυξήσει σε μόνιμη βάση τις δαπάνες για την άμυνα και την ασφάλεια στο 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) έως τα τέλη του 2030.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανία σχεδιάζει επιπλέον βοήθεια 2,6 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία

Η Φρεντέρικσεν, που θεωρείται πιθανή υποψήφια για επικεφαλής του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσθέσει επιπλέον 7,5 δισεκ. κορώνες φέτος στο ταμείο και 10,4 δισεκ. την επόμενη χρονιά.
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δρόμους της Δανίας για λόγους ασφαλείας

Δρόμοι σε πολυσύχναστες συνοικίες της Κοπεγχάγης θα είναι κλειστοί για όσους δεν κατοικούν εκεί έπειτα από εντολή της αστυνομίας και στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 403 ευρώ. Στόχος η διασφάλιση της ησυχίας των κατοίκων.
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνητικός συνασπισμός χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Δανίας

Στην κυβέρνηση συμμετέχουν οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές παρατάξεις της Δανίας (οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες και οι κεντροδεξιοί Φιλελεύθεροι) και το νέο κεντρώο κόμμα των Μετριοπαθών.
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβέρνηση συνεργασίας ενόψει των προκλήσεων θέλει η Δανή πρωθυπουργός

Η Μέτε Φρέντεριξεν είχε προβάλει στην προεκλογική εκστρατεία της την ανάγκη ενός ευρέως συνασπισμού πέρα από την παραδοσιακή διαίρεση αριστεράς-δεξιάς, υποστηρίζοντας πως χρειάζεται ενότητα σε μια εποχή διεθνούς αβεβαιότητας.
Fysiko Aerio, Nord Stream, Natural Gas
ΔΙΕΘΝΗ

NordStream: Γερμανία, Δανία και Σουηδία θα συστήσουν κοινή ομάδα για τις διαρροές

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του των δύο χωρών ο Όλαφ Σολτς είχε δηλώσει χθες Παρασκευή ότι η χώρα του «στηρίζει την κοινή έρευνα» τους για τις υποθαλάσσιες εκρήξεις».
Fysiko Aerio, Nord Stream, Natural Gas
ΔΙΕΘΝΗ

Από εκρήξεις έκλεισε ο αγωγός Nord Stream, νέο άλμα της τιμής του αερίου

Βέβαιο είναι πλέον ότι τόσο οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 οφείλονται σε εκρήξεις, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκδοχή του σαμποτάζ. Ανεβαίνει 12% η τιμή του αερίου στην Ευρώπη, μετά την άνοδο σχεδόν κατά 20% χθες.