ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣΦΑ

Δημιουργία κάθετου διαδρόμου φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας

Οι εταιρείες θα διερευνήσουν τις προδιαγραφές νέων συνδέσεων, αγωγών, διασυνδέσεων ή ενισχύσεων των υφιστάμενων δικτύων και θα αναπτύξουν τα σχεδιαζόμενα έργα λαμβάνοντας υπόψη τις ενεργειακές στρατηγικές και πολιτικές της ΕΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάλι στην παράταση το κρίσιμο έργο της αποθήκης αερίου στην Καβάλα

Το ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται να μεταθέσει την υποβολή προσφορών στα τέλη Μαρτίου, καθώς οι δύο ενδιαφερόμενοι δεν αναμενόταν να υποβάλουν προσφορές. Ποια είναι τα προβλήματα που εμποδίζουν το στρατηγικής σημασίας έργο.
DESFA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργειακή θωράκιση της Ελλάδας με νέο σταθμό FSRU στη Ρεβυθούσα

Μεγάλη αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας επαναεριοποίησης LNG με έργο προϋπολογισμού 190 εκατ. ευρώ που ο ΔΕΣΦΑ προτείνει να ενταχθεί στο REPower EU και να λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ποια άλλα έργα προτείνονται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπήκε σε λειτουργία η πλωτή δεξαμενή LNG του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η λειτουργία του FSU αυξάνει την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού της Ρεβυθούσας κατά 70% καθώς θα φτάνει πλέον τα 370.000 κ.μ.. Από τη Mytilineos η πρώτη εκφόρτωση LNG.
desfa_revithousa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΣΦΑ: Εκτοξεύτηκαν 294,73% οι εξαγωγές φυσικού αερίου στο εννεάμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ από τις αρχές του 2022 η συνολική ζήτηση φυσικού αερίου (εγχώρια κατανάλωση & εξαγωγές) αυξήθηκε κατά 13,47%, φτάνοντας τις 65,39 TWh. Ιστορικό ρεκόρ για τις εισαγωγές LNG στη Ρεβυθούσα.
Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εισφορά 10 ευρώ/MWh στην παραγωγή ρεύματος από φυσικό αέριο

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή. Τα έσοδα από την ειδική εισφορά θα κατευθύνονται στη στήριξη των καταναλωτών, στην προώθηση πράσινων επενδύσεων και στην αντιστάθμιση του κόστους των επενδύσεων στα δίκτυα του φυσικού αερίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες στρατηγικές κινήσεις μετατρέπουν την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο

Ο ρόλος των αγωγών TAP και IGP, που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στη Βουλγαρία, οι μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες αεριοποίησης LNG και οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έκρηξη» εισαγωγών LNG στη Ρεβυθούσα, «αντίβαρο» στον ρωσικό εκβιασμό

Διπλάσιος ο αριθμός πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, υπερδιπλάσιες οι ποσότητες που έρχονται από τις ΗΠΑ. Προχωρούν τα έργα επέκτασης των ελληνικών υποδομών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύμφωνο Συνεργασίας ΔΕΣΦΑ – Polyeco – Ergoplanning για βιομεθάνιο

Το σχετικό Σύμφωνο σηματοδοτεί το άνοιγμα της εν λόγω αγοράς με πρώτο ορόσημο την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2022 και τη λήψη τελικής επενδυτικής απόφασης έως τα τέλη του 2023.