ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά εκτόξευσης οι μικροδορυφόροι της Ελλάδας, επένδυση 200 εκατ.

Το πρώτο έργο, αξίας 60 εκατ. ευρώ θα συμβασιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχουν κλείσει και τα υπόλοιπα έργα. Πώς θα αξιοποιηθεί το δίκτυο των μικροδορυφόρων.
iliaki
ΔΙΕΘΝΗ

Φαντασμαγορικό σέλας στη Λατινική Αμερική λόγω ηλιακής καταιγίδας

«Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι φορτισμένα ηλιακά σωματίδια που βγήκαν από την κορόνα του Ήλιου κατευθύνονται προς τη Γη», είχε αναφέρει χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Σον Νταλ, του Κέντρου Προβλέψεων Διαστημικού Καιρού (SWPC).
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εκτοξεύτηκε το κινεζικό διαστημόπλοιο για τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Η κινεζική αποστολή στοχεύει να συλλέξει χώμα και πέτρες καθώς και να πραγματοποιήσει πειράματα για να διαπιστωθεί αν είναι εφικτή η δημιουργία μιας επίγειας βάσης στη Σελήνη.
Musk, Tesla, ilektrika autokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ ενδιαφέρεται για νεοσύστατες διαστημικές επιχειρήσεις της Ινδίας

Το εθνικό διαστημικό πρόγραμμα της Ινδίας είχε κάποιες πρόσφατες επιτυχίες. Έγινε η πρώτη χώρα που προσγείωσε πέρυσι ένα διαστημόπλοιο κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης και σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της το 2025.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για θερμικούς μικροδορυφόρους-ραντάρ

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα, τα οποία υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και φορέα υλοποίησης το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.