ΓΔ: 1224.94 0.33% Τζίρος: 23.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:41:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Angely: H... διαστημική startup που ανιχνεύει όπλα από απόσταση

Η startup που επέλεξε να κάνει αίτηση στη θερμοκοιτίδα ESA BIC Greece χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνολογίες για τη μέτρηση και μοντελοποίηση μαγνητικών πεδίων, κάνοντας έτσι δυνατή την ανίχνευση ακόμα και μικρών αντικειμένων.
ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος να εκτοξευτεί ο πρώτος κατασκοπευτικός δορυφόρος της Β. Κορέας

Στη διάρκεια επίσκεψής του στη διαστημική υπηρεσία της χώρας ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε «ο πρώτος κατασκοπευτικός δορυφόρος στρατιωτικής αναγνώρισης, να εκτοξευθεί την προκαθορισμένη ημερομηνία».
san simera-poseidonas-planites-diastima
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εκτοξεύτηκε η διαστημική αποστολή JUICE με προορισμό τον Δία

Στόχος της αποστολής είναι να κάνει αναλυτικές παρατηρήσεις του αέριου γίγαντα Δία, όπου αναμένεται να φτάσει σε οκτώ χρόνια, και των τριών παγωμένων φεγγαριών του (Γανυμήδης, Καλλιστώ και Ευρώπη). γύρω από τους οποίους θα κάνει 35 διελεύσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Μια μαύρη τρύπα «δραπέτη» εντόπισαν ερευνητές σε εικόνες του Hubble

Μια πιθανή εξήγηση για τη μαύρη τρύπα που απομακρύνθηκε από τον γαλαξία καταγωγής της αφορά στη συγχώνευση δύο γαλαξιών, που και οι δύο περιέχουν μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στον πυρήνα τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Αναβάλλεται η επιστροφή των κοσμοναυτών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το Δεκέμβριο, το σκάφος Σογιούζ MS-22, που είναι προσδεμένο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και επρόκειτο να μεταφέρει πίσω στη Γη έναν αστροναύτη και δύο κοσμοναύτες υπέστη μια διαρροή
ΔΙΕΘΝΗ

Δημιουργήθηκε ο πρώτος ευρωπαϊκός διαστημικός χρηματιστηριακός δείκτης

Ο νέος δείκτης, ο πρώτος του είδους του, θα επιτρέψει στους επενδυτές και στους ειδικούς περί τα χρηματιστηριακά να παρακολουθούν καλύτερα τις οικονομικές και μετοχικές επιδόσεις των διαστημικών εταιρειών της Ευρώπης.
european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

Παρουσιάζεται η στρατηγική της Κομισιόν για το διάστημα και την άμυνα

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν η ευρωπαϊκή διαστημική στρατηγική θα βασιστεί σε τέσσερις πυλώνες, υπογραμμίζοντας πως δέκα από τα 27 κράτη μέλη έχουν ήδη θεσπίσει κανονιστικές ρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο.