ΓΔ: 2030.46 0.17% Τζίρος: 467.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Πάπας Φραγκίσκος: Οδυνηρή η κατάρρευση της εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή

Ο πάπας είπε εκτός των άλλων ότι η σκέψη του είναι με τους ανθρώπους εκείνους που είναι ακόμη όμηροι στη Γάζα και με την έλλειψη των απαραίτητων αγαθών στο παλαιστινιακό έδαφος.

«Οδυνηρή» χαρακτήρισε την πρόσφατη κατάρρευση της εκεχειρίας της Χαμάς με το Ισραήλ και την συνέχιση του πολέμου ο πάπας Φραγκίσκος και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Ο πάπας είπε ακόμη ότι η σκέψη του είναι με τους ανθρώπους εκείνους που είναι ακόμη όμηροι στη Γάζα και με την έλλειψη των απαραίτητων αγαθών στο παλαιστινιακό έδαφος.

Το μήνυμα του πάπα, ο οποίος πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού, διάβασε ένας βοηθός του κατά τη διάρκεια του σημερινού του κηρύγματος, το οποίο εκφώνησε από τον εσωτερικό χώρο της κατοικίας του στο Βατικανό και όχι από το μπαλκόνι που βλέπει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ισραηλιν τανκ στρατού
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο ρουκέτες έπεσαν από τη Γάζα στο Ισραήλ με τη μια να αναχαιτίζεται

Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το βόρειο τμήμα της Γάζας προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Η μία αναχαιτίστηκε και η άλλη έπεσε σε ανοιχτή περιοχή, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος σήμερα αναμένεται το Λονδίνο

Η Βρετανία αναμένεται να αναγνωρίσει σήμερα το κράτος της Παλαιστίνης, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ. Την απόφαση αναμένεται να επικυρώσει ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ λόγω της επιδείνωσης στη Γάζα.