ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου

Τροχαίο με λεωφορείο αφήνει 19 ανθρώπους νεκρούς στη Νικαράγουα

Σε πλάνα που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης εικονίζονται το κίτρινο λεωφορείο πεσμένο στο πλάι, καρφωμένο σε μεταλλική μπάρα που το διαπέρασε, και πτώματα στο οδόστρωμα.

Τουλάχιστον δεκαεννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι περίπου σαράντα τραυματίστηκαν χθες Σάββατο, όταν λεωφορείο ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο βόρεια της πρωτεύουσας της Νικαράγουας, ανακοίνωσαν οι αρχές. Το δυστύχημα, στο ύψος του Ράντσο Γκράντε, κοινότητας του νομού Ματαγάλπα, βόρεια από τη Μανάγουα, στοίχισε τη ζωή σε «19» ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους περίπου 40, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Νικαράγουας, που επικαλέστηκε δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Τα δέκα παιδιά που χάθηκαν ήταν ηλικιών μεταξύ 4 και 16 ετών, κατά την ίδια πηγή. Οι αρχές ανέφεραν πως το όχημα είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας και ότι η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του λεωφορείου όταν προσπάθησε να διαφύγει. «Είμαστε ταραγμένοι, μοιραζόμαστε απόλυτα (...) την οδύνη των οικογενειών και καλούμε για περισσότερη αυστηρότητα στην εφαρμογή των νόμων για τα μέσα μεταφοράς», τόνισε η Ροσάριο Μουρίγιο, αντιπρόεδρος —και σύζυγος— του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, σε δηλώσεις της στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal 4.

Ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος με κάπου 70 επιβάτες. Το όχημα «ανατράπηκε» καθώς διέσχιζε γέφυρα, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο Μουρίγιο. Σε πλάνα που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης εικονίζονται το κίτρινο λεωφορείο πεσμένο στο πλάι, καρφωμένο σε μεταλλική μπάρα που το διαπέρασε, και πτώματα στο οδόστρωμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΤΒΑ βιομηχανική περιοχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Marcel Cobuz (ΤΙΤΑΝ): Η ΝΑ Ευρώπη μπορεί να γίνει κέντρο ευρωπαϊκής ανάπτυξης

Ο Marcel Cobuz τόνισε τη σημασία μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη, όπως το flyover και η ανάπτυξη του λιμανιού, επισημαίνοντας τον ρόλο τους στη μείωση των ανισοτήτων και την πρόοδο της διασυνδεσιμότητας στα Βαλκάνια.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταχιάος: Καμία απειλή στην Κυψέλη – Ζημιές αποκαθίστανται δωρεάν

Ο Ν. Ταχιάος διαβεβαίωσε πως οι ζημιές σε πολυκατοικίες της Κυψέλης από το μετροπόντικα της Γραμμής 4 δεν θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους. Οι χαρακτηρισμοί "κίτρινο" και "κόκκινο" αφορούν τεχνική εσωτερική ταξινόμηση μελετών.
Χρήστος Δήμας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστικός ανάδοχος για οδικά έργα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη

Προχωρούν δύο σημαντικά οδικά έργα σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία: αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη, με την έγκριση οικονομικών προσφορών από το Υπουργείο Υποδομών.
Κλειστός σταθμός μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειστοί σταθμοί Μετρό το Σάββατο λόγω κινητοποιήσεων

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, από τις 15:00, οκτώ σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστοί λόγω κινητοποιήσεων, με απόφαση των αρχών. Θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για την ενημέρωση του κοινού.