ΓΔ: 1446.1 -0.23% Τζίρος: 18.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:23:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bulgarian flag
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αυξημένη παγκόσμια ζήτηση για τα αυτόγυρα που κατασκευάζει η Βουλγαρία

Έχουν πολλές εφαρμογές και ιστορία 100 ετών, καθώς η πρώτη πτήση με αυτόγυρο έγινε από τον Ισπανό Χουάν ντε λα Θιέρβα το 1923, δήλωσε η Μιγκλένα Κόπτσεβα της βουλγαρικής εταιρείας Niki Rotor Aviation σε συνέντευξή της στο BTA.

Τα αυτόγυρα, μια εξειδικευμένη αγορά της υπερελαφριάς αεροπορίας, είναι υβριδικά μηχανήματα, που συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά ενός αεροπλάνου και ενός ελικοπτέρου. Έχουν πολλές εφαρμογές και ιστορία 100 ετών, καθώς η πρώτη πτήση με αυτόγυρο έγινε από τον Ισπανό Χουάν ντε λα Θιέρβα το 1923, δήλωσε η Μιγκλένα Κόπτσεβα της βουλγαρικής εταιρείας Niki Rotor Aviation σε συνέντευξή της στο BTA.

Η Niki Rotor Aviation είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο Πράβετς της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, όπου υλοποιείται το 95% της παραγωγής της (τα πάντα για το αυτόγυρο, εκτός από τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά). Η εταιρεία διαθέτει σχεδόν 40 μηχανές που πετούν σε όλο τον κόσμο, περισσότερο στην Ευρώπη, αλλά και στην Αυστραλία, στη Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ.

Το σύστημα των στροφείων των αυτόγυρων της Niki Rotor Aviation είναι εξ ολοκλήρου δικής της κατασκευής. Είναι εξαιρετικά καινοτόμο και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των μηχανών τους από την άποψη της τεχνολογίας, τόνισε η Κόπτσεβα.

Η φιλοδοξία της εταιρείας, που σήμερα απασχολεί περίπου 160 άτομα, είναι να αναπτύξει ένα διθέσιο ελικόπτερο με υβριδικό σύστημα πρόωσης και, βραχυπρόθεσμα, να αναπτύξει την δραστηριότητά της σχετικά με τα σύνθετα υλικά ώστε να μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα για τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η κατασκευή αεροσκαφών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μέση Ανατολή είναι υποσχόμενες αγορές για την εφαρμογή της τεχνολογίας, η οποία έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης τα επόμενα 5-10 χρόνια, πρόσθεσε η Κόπτσεβα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Οικονομικές απώλειες από την μερική ένταξη στον Χώρο Σένγκεν

Τα αποτελέσματα της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στον Χώρο Σένγκεν δεν είναι εφάπαξ, αλλά θα ενταθούν με βαθύτερη οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν άγαλμα που απεικονίζει τον θεό Ερμή

Η απρόσμενη ανακάλυψη του ύψους 2 μέτρων αγάλματος έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην τοποθεσία της αρχαίας πόλης Ηράκλειας Σιντικής στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, κοντά στα ελληνικά σύνορα.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία κατηγορεί την Βόρεια Μακεδονία για αντιβουλγαρική προπαγάνδα

«Η νέα κυβέρνηση στη γείτονά μας έχει δείξει ξεκάθαρα ότι ο μεγαλύτερος φόβος της πολιτικής τάξης αυτής της χώρας είναι να αναγνωρίσει την ίδια την ύπαρξη των λέξεων "Βούλγαρος" και "βουλγαρικό"... » υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.
fysiko aerio,
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία αρχίζει να αντικαθιστά το ρωσικό πυρηνικό καύσιμο

Η εγκατάσταση αυτή σοβιετικού σχεδιασμού, που προμηθεύει περισσότερο από το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει αυτή η χώρα των Βαλκανίων, λειτουργούσε έως σήμερα χάρη στο ρωσικό καύσιμο.