ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τραμπ: Ως πρόεδρος των ΗΠΑ απέτρεψα παγκόσμια πυρηνική σύγκρουση

Σε βίντεο φαίνεται ο Αμερικανός επιχειρηματίας, να ισχυρίζεται ότι ως πρόεδρος κατάφερε να αποτρέψει ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα και έσωσε εκατομμύρια ζωές.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το CBS news, δείχνει τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ να ισχυρίζεται ότι ως πρόεδρος απέτρεψε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα και έσωσε εκατομμύρια ζωές. Η απομαγνητοφώνηση της κατάθεσης είχε προηγουμένως δημοσιοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο στην υπόθεση αστικής απάτης του Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Ο Τραμπ δήλωσε στη δίκη του στις 6 Νοεμβρίου ότι ήταν πολύ «απασχολημένος στον Λευκό Οίκο» για να φροντίσει τις υποθέσεις του.

«Ήμουν απασχολημένος με την Κίνα, τη Ρωσία και την ασφάλεια της χώρας μας», είπε, τονίζοντας ένα σημείο που έθιξε νωρίτερα τον Απρίλιο. «Θεωρούσα ότι αυτή είναι η πιο σημαντική δουλειά στον κόσμο - σώζοντας εκατομμύρια ζωές».

Την άνοιξη του 2023, σε μια μικρή αίθουσα συνεδριάσεων ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίτα Τζέιμς, ο Τραμπ εξήγησε γιατί δεν είχε ασχοληθεί τόσο πολύ με τα ζητήματα των επιχειρήσεων του. «Ήμουν πολύ απασχολημένος. Θεωρούσα ότι αυτή είναι η πιο σημαντική δουλειά στον κόσμο, σώζοντας εκατομμύρια ζωές. Νομίζω ότι θα είχατε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα αν δεν είχα ασχοληθεί με τη Βόρεια Κορέα. Αν δεν με είχατε εκλέξει, θα είχατε πυρηνικό πόλεμο. Ειλικρινά, ίσως αυτό είναι που μας περιμένει τώρα», δήλωσε ο Τραμπ τον Απρίλιο του 2023.

Ο Κέβιν Γουάλας, δικηγόρος στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ξοδέψει επτά ώρες συζητώντας για πυρηνικό πόλεμο και ρώτησε τον Τραμπ εάν προέκυψαν επιχειρηματικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. «Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα», είπε ο Τραμπ και στη συνέχεια άρχισε να επαινεί την αξία της ακίνητης περιουσίας του. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, οι δύο γιοι του και μια οικογενειακή εταιρεία κρίθηκαν ένοχοι για απάτη, εφευρίσκοντας εκτιμήσεις και «διογκώνοντας» την καθαρή περιουσία του Τραμπ σύμφωνα με τις επιχειρηματικές τους ανάγκες.

Η απόφαση ελήφθη πριν η υπόθεση πάει σε δίκη για την επίλυση άλλων κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων, της συνωμοσίας και της ασφαλιστικής απάτης. Το γραφείο του εισαγγελέα ζητά αποζημίωση ύψους 370 εκατομμυρίων δολαρίων και κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ισόβιας απαγόρευσης στον Τραμπ να εργάζεται σε ακίνητα στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ο Τραμπ επιτέθηκε επίσης στο περιοδικό Forbes, το οποίο το 2017 αποκάλυψε ότι ο Τραμπ και η εταιρεία του, έδωσαν ψευδή στοιχεία για το μέγεθος του διαμερίσματός του στον Πύργο Τραμπ«Το Forbes δεν ξέρει για εμάς. Forbes, έχω διαβάσει Forbes. Ξέρετε, ανήκουν στην Κίνα. Ανήκουν στους Κινέζους και έχουν το δικό τους πρόγραμμα», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος σε έναν επενδυτικό όμιλο με έδρα το Χονγκ Κονγκ που αγόρασε το περιοδικό το 2014.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Καμία βιασύνη για συμφωνία με Ιράν, παραμένουν οι κυρώσεις

Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα βιαστούν για συμφωνία με το Ιράν, μειώνοντας τις ελπίδες για άμεση επίλυση στη Μ. Ανατολή. Υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών θα ισχύει έως ότου υπάρξει επίσημη συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο αποκλεισμός του Ιράν θα ισχύει μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι συνομιλίες με το Ιράν δεν πρέπει να βιαστούν, τονίζοντας πως οι κυρώσεις θα ισχύουν μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Υπογράμμισε ότι η σχέση με το Ιράν γίνεται πιο επαγγελματική και παραγωγική.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να στηρίξει πιθανή συμφωνία με το Ιράν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να υποστηρίξει την εφαρμογή πιθανής συμφωνίας με το Ιράν και τόνισε πως η ελεύθερη διέλευση από το Στενό του Ορμούζ θα ενισχύσει τη σταθερότητα και την παγκόσμια οικονομία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο δράστης της σημερινής επίθεσης είχε εμμονή με την προεδρία

Ο νεαρός που πυροβόλησε κοντά στον Λευκό Οίκο και σκοτώθηκε από τη Secret Service είχε ιστορικό βίας και ενδεχομένως εμμονή με το κτίριο, ανέφερε ο Τραμπ, ευχαριστώντας τις αρχές για την άμεση επέμβασή τους.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν διαβεβαιώνει πως ελέγχει το στενό του Ορμούζ

Ο ιρανικός στρατός δήλωσε ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ, παρά τις δηλώσεις Τραμπ για πλήρες άνοιγμα της θαλάσσιας οδού, υπογραμμίζοντας πως η διαχείρισή της παραμένει υπό ιρανική κυριαρχία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συζήτησα με Νετανιάχου για το σχέδιο συμφωνίας με το Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Νετανιάχου για σχέδιο συμφωνίας με το Ιράν, ξεχωριστά από επαφές με άλλους ηγέτες του Κόλπου, τονίζοντας ότι η συζήτηση «πήγε πολύ καλά» παρά τις φημολογούμενες διαφορές απόψεων.