bd-sprite
Φωτο: Shutterstock

Η Ιαπωνία διευρύνει με επιπλέον 164 προϊόντα το εμπάργκο κατά της Ρωσίας

Στο νέο κατάλογο προϊόντων που δεν θα μπορούν να εξάγονται στη Ρωσία περιλαμβάνονται είδη κυρίως βιομηχανικής κρίσης, όπως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι εξατμίσεις αυτοκινήτων ή το λάδι για μηχανές αυτοκινήτων.

Νέες κυρώσεις επιβάλλονται κατά της Μόσχας στην προσπάθεια να περιοριστεί η ικανότητα της ρωσικής πολεμικής μηχανής που έχει εισβάλλει στην Ουκρανία, με την Ιαπωνία να διευρύνει τη λίστα με τα προϊόντα που απαγορεύει να εξάγονται στη Ρωσία

Το Τόκιο επεκτείνει τον κατάλογο των ειδών η εξαγωγή των οποίων στη Ρωσία απαγορεύεται, ο οποίος θα συμπεριλάβει 164 επιπλέον είδη, κυρίως βιομηχανικής κρίσης, όπως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι εξατμίσεις αυτοκινήτων ή το λάδι για μηχανές αυτοκινήτων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της Ιαπωνίας.

Οι προσθήκες αυτές μακραίνουν ακόμα περισσότερο τη λίστα των προϊόντων η εξαγωγή των οποίων στη Ρωσία απαγορεύεται στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Συμπεριλαμβάνονται επίσης είδη όπως θερμοστάτες, μηχανήματα κατεργασίας ξύλου, προϊόντα νιτροκυτταρίνης κ.λπ. και η απαγόρευση θα τεθεί σε εφαρμογή τη Τετάρτη 17η Απριλίου, διευκρίνισε το υπουργείο.

Παράλληλα, η απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία διαμαντιών για μη βιομηχανική χρήση, μέτρο το οποίο είχε αναγγελθεί έπειτα από συνεδρίαση των ηγετών της G7 με προσκεκλημένο τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που έγινε ψηφιακά τον Δεκέμβριο, θα τεθεί σε εφαρμογή τη 10η Μαΐου, ενημέρωσε ακόμη το ιαπωνικό υπουργείο Εμπορίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπλίνκεν: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία με εξοπλισμό

Ο Μπλίνκεν είπε επίσης πως η Ουάσινγκτον δεν έχει «ενθαρρύνει ή παράσχει τη δυνατότητα» για πλήγματα στη Ρωσία, είπε όμως ότι είναι απόφαση της Ουκρανίας «το πώς πρόκειται να διεξαγάγει αυτόν τον πόλεμο».
ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρές μάχες ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων στα περίχωρα του Χαρκόβου

Ο ρωσικός στρατός έχει εντείνει την πίεση αυτούς τους τελευταίους μήνες στα ανατολικά και την περιοχή του Χαρκόβου όπου βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη.