ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bulgarian flag
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Καλλιτεχνική εγκατάσταση στον πρώην τάφο κομμουνιστή ηγέτη της Βουλγαρίας

Ο τάφος του Γκεόργκι Ντιμιτρόφ χτίστηκε το 1949 για το ταριχευμένο πτώμα του πρώτου ηγέτη της κομμουνιστικής Βουλγαρίας. Κατεδαφίστηκε το 1999, μια δεκαετία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση θα τοποθετηθεί στον πρώην χώρο του μαυσωλείου του κομμουνιστή ηγέτη Γκεόργκι Ντιμιτρόφ στο κέντρο της Σόφιας, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης, τονίζοντας ότι ο χώρος θα γίνει τόπος θεματικών εκδηλώσεων.

Η εγκατάσταση σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Κράσιμιρ Τερζίεφ και τα αποτελείται από τρισδιάστατα φωτεινά γράμματα που θα γράφουν στα βουλγαρικά: «Μεταξύ του παρελθόντος που θα γίνει και του μέλλοντος που ήταν».

Η εγκατάσταση πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινό στις αρχές Μαΐου και θα παραμείνει ως χαρακτηριστικό του αστικού περιβάλλοντος στη βουλγαρική πρωτεύουσα για ένα χρόνο, ανέφερε ο δήμος. Ο τάφος του Γκεόργκι Ντιμιτρόφ χτίστηκε το 1949 για το ταριχευμένο πτώμα του πρώτου ηγέτη της κομμουνιστικής Βουλγαρίας. Κατεδαφίστηκε το 1999, μια δεκαετία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νέοι αρχαιολογικοί χώροι ανακαλύφθηκαν στη δυτική Βουλγαρία

Η ανακάλυψη έγινε καθώς εργασίες για την κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλουγιακ - Ντραγκομάν πρόκειται να αρχίσουν σύντομα, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αυτή την εβδομάδα.
ΔΙΕΘΝΗ

Φόρο τιμής στα θύματα του Β' ΠΠ απότισε η Ολλανδία στη σκιά του πολέμου στη Γάζα

Η τελετή στην πλατεία Νταμ στο κέντρο του Άμστερνταμ σημαδεύτηκε από τη συνήθη δύο λεπτών σιγή στις 8 μ.μ. τοπική ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες παρά τις ανησυχίες των τοπικών αρχών.