ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Dubai
Φωτο: ΑΠΕ

Αεροπορικές εταιρείες ξαναρχίζουν τις πτήσεις μετά τις πλημμύρες στο Ντουμπάι

Η Emirates, και η θυγατρική της FlyDubai έχουν ξαναρχίσει τις δραστηριότητές τους μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε η εταιρεία.

Η πιο γνωστή αεροπορική εταιρεία του Ντουμπάι, η Emirates, και η θυγατρική της FlyDubai έχουν ξαναρχίσει τις δραστηριότητές τους μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε η εταιρεία.

Τα Εμιράτα ακύρωσαν σχεδόν 400 πτήσεις και καθυστέρησαν πολύ περισσότερες λόγω της καταιγίδας που έπληξε την πόλη της ερήμου του Ντουμπάι την Τρίτη, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Τιμ Κλαρκ.

Λόγω των επιπτώσεων της καταιγίδας, η αεροπορική εταιρεία ανέστειλε το check-in των επιβατών που αναχωρούσαν από το Ντουμπάι και ανέστειλε τις πτήσεις με συνδέσεις μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι, ενός σημαντικού παγκόσμιου τουριστικού κόμβου, εμποδίζοντας χιλιάδες επιβάτες. Η καταιγίδα πλημμύρισε τους τροχοδρόμους των διαδρόμων, απαιτώντας αναδρομές, καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

Η flyDubai επέστρεψε επίσης σήμερα στο πλήρες πρόγραμμα πτήσεων από τους τερματικούς σταθμούς 2 και 3 του αεροδρομίου μετά το χάος που προκλήθηκε από την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Ο Κλαρκ δήλωσε ότι η εταιρεία Emirates είχε παράσχει 12.000 δωμάτια ξενοδοχείων και 250.000 κουπόνια τροφίμων σε επιβάτες των οποίων οι πτήσεις είχαν αναβληθεί ή ακυρωθεί. Πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν ημέρες για να ξεκαθαρίσει η συσσώρευση στον αριθμό των επιβατών που επανεγγράφηκαν.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παλεύουν με τις επιπτώσεις των πλημμυρών εδώ και αρκετές ημέρες, με τους δρόμους μεταξύ Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι να εξακολουθούν να είναι εν μέρει υποβρύχιοι σήμερα. Στο Αμπού Ντάμπι, ορισμένα σούπερ μάρκετ και εστιατόρια είχαν έλλειψη προϊόντων επειδή δεν μπορούσαν να ληφθούν παραδόσεις από το Ντουμπάι.

Οι ερευνητές έχουν συνδέσει ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως η καταιγίδα της Τρίτης, με την κλιματική αλλαγή και αναμένουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει σε υψηλότερες θερμοκρασίες, αυξημένη υγρασία και μεγαλύτερο κίνδυνο πλημμυρών σε τμήματα της περιοχής του Περσικού Κόλπου. Η έλλειψη υποδομών αποστράγγισης για την αντιμετώπιση ισχυρών βροχοπτώσεων σε χώρες όπως τα ΗΑΕ θα μπορούσε να τα θέσει σε ιδιαίτερο κίνδυνο πλημμύρας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι μεταφέρεται σε δεύτερο αεροδρόμιο

Η ανακοίνωση του Σεΐχη Αλ Μακτουμ σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων μεγάλων αποστάσεων της Emirates μετά την πανδημία του κορονοϊού που έχει σταματήσει τα διεθνή ταξίδια.
businessdaily-Dubai
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό καιρικό φαινόμενο οι καταιγίδες στα ΗΑΕ, προβλήματα στο Ντουμπάι

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε πως οι πτήσεις καθυστερούν ή κατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια, ενώ πληρώματα αδυνατούν να φθάσουν στο αεροδρόμιο εξαιτίας της κακοκαιρίας.
ΔΙΕΘΝΗ

COP28: Απομάκρυνση της παγκόσμιας οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα

Η συμφωνία επιφύλαξε επίσης ανταμοιβές για τους παραγωγούς πετρελαίου, με τη μορφή μιας σαφούς αναγνώρισης ότι υπάρχουν τεχνολογίες που μπορούν να μειώσουν τον κλιματικό αντίκτυπο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του άνθρακα.