ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ένοπλος Χούθι Υεμένη
Μέλος των Χούθι με πολυβόλο στην Υεμένη, κάτω από συννεφιασμένο ουρανό.

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον 4 εμπορικών πλοίων

Ο εκπρόσωπος των ανταρτών μίλησε για τέσσερις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, στην Αραβική, τον Ινδικό ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον τεσσάρων πλοίων «αμερικανικών, βρετανικών και ισραηλινών συμφερόντων».

Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία είπε ότι η πρώτη επίθεση αφορούσε «το ισραηλινό πλοίο MSC Unific» που έπλεε «στην Αραβική Θάλασσα», υποστηρίζοντας ότι επλήγη από πυραύλους κρουζ.

Ακολούθησε πυραυλική επίθεση εναντίον «του αμερικανικού πετρελαιοφόρου δεξαμενόπλοιου Delonix στην Ερυθρά Θάλασσα», για δεύτερη φορά την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι κατά την ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το δίκτυο Al Masirah.

Στην ίδια ενημέρωση, ο Γιαχία Σαρία ισχυρίστηκε ότι πύραυλοι κρουζ έπληξαν «το βρετανικό οχηματαγωγό φορτηγό Anvil Point στον Ινδικό Ωκεανό».

«Η τέταρτη επίθεση έγινε με πυραύλους κρουζ εναντίον του πλοίου Lucky Sailor στη Μεσόγειο Θάλασσα», κατέληξε ο εκπρόσωπος των Χούθι.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους έως ότου σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους προς τον παλαιστινιακό λαό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Χούθι προτρέπουν τις αεροπορικές να μην περνούν από Σαουδική Αραβία

Οι Χούθι της Υεμένης προειδοποιούν τις αεροπορικές εταιρίες να μην πετούν πάνω από τη Σαουδική Αραβία, μετά την επίθεση με πυραύλους στο αεροδρόμιο Άμπχα και ζητούν άρση του αποκλεισμού στο αεροδρόμιο της Σαναά.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε πύραυλο των Χούθι στην Υεμένη

Σαουδαραβικός συνασπισμός αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσαν οι Χούθι στην Υεμένη. Οι Χούθι κατηγορούν το Ριάντ για επίθεση σε αεροδρόμιο της Σαναά, ενώ το Ιράν καταδίκασε την επίθεση κατά ιρανικού αεροσκάφους.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Υεμένης χτυπά αεροδρόμιο Σαναά για να εμποδίσει ιρανικό αεροπλάνο

Ένταση στην Υεμένη: η κυβέρνηση στοχοθέτησε το αεροδρόμιο Σαναά που ελέγχεται από Χούθι, προκαλώντας απειλές αντιποίνων και έκκληση ΟΗΕ για αποκλιμάκωση, ενώ οι αντάρτες κατηγόρησαν τη Σ. Αραβία για επιδρομές.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκαέξι στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση Χούθι κατά κυβερνητικών στην Υεμένη

Δεκαέξι στρατιωτικοί της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σε επίθεση των ανταρτών Χούθι, νότια της Χοντάιντα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και αξιωματούχους.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλή ισχυρής απάντησης από τη Σ. Αραβία σε επιθέσεις των Χούθι

Η Σαουδική Αραβία απειλεί με σκληρή απάντηση αν οι Χούθι πλήξουν το βασίλειο. Οι Χούθι, υποστηριζόμενοι από το Ιράν, απειλούν σαουδαραβικά συμφέροντα μετά από καταγγελίες για παραβιάσεις εναέριου χώρου από το Ριάντ.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι απειλούν τη Σ. Αραβία λόγω «παραβίασης εναέριου χώρου»

Οι Χούθι της Υεμένης προειδοποιούν ότι θα στοχοποιήσουν σαουδαραβικά αεροδρόμια και συμφέροντα αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου από το Ριάντ, ενώ δηλώνουν ότι οι πτήσεις Σαναά-Τεχεράνη θα συνεχιστούν κανονικά.