ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από το Ισραήλ

Η Χαμάς δήλωσε ότι παραμένει στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός

Για προσπάθεια «τορπιλισμού» των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων κατηγορεί την Ισραηλινή κυβέρνηση η Χαμάς, με αξιωματούχους της να διαμηνύουν πάντως ότι δεν έχουν αποχωρήσει από τις συζητήσεις

Η ισλαμική οργάνωση Χαμάς δεν αποχώρησε από τις ειρηνευτικές συνομιλίες μετά από τις αιματηρές επιθέσεις των Ισραηλινών αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της.

Η δήλωση του Ιζάτ Ελ-Ρεσίκ, μέλους του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, κατηγορεί επίσης, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Ντενιάχου ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειες των Αράβων μεσολαβητών και των ΗΠΑ για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Η κλιμάκωση των επιθέσεων από τον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του έχει ως στόχο να εμποδιστούν οι προσπάθειες τερματισμού της πολεμικής διαμάχης, είπε ο Ρεσίκ.

Δύο πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Ντόχα και στο Κάιρο είχαν δηλώσει χθες, ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί, μετά από τρεις ημέρες εντατικών συνομιλιών.

Η Χαμάς ανέστειλε τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μετά τη χθεσινή ισραηλινή επίθεση που σκότωσε 92 ανθρώπους. Αυτό δήλωσε νωρίτερα ο αρχηγός της Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος ενημέρωσε τους μεσάζοντες από το Κατάρ και την Αίγυπτο για την απόφαση. Ο Χανίγια δήλωσε ότι η Χαμάς αποσύρεται από τις συνομιλίες επειδή το Ισραήλ δεν είχε συμμετάσχει σοβαρά σε αυτές, αλλά είχε καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις και ταυτόχρονα σκότωσε αμάχους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «αντισημίτη δικτάτορα»

Το γραφείο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα», κατηγορώντας τον για σφαγή Κούρδων και στήριξη της Χαμάς. Το Ισραήλ δηλώνει πως θα αντιμετωπίσει τις τουρκικές απόπειρες αποσταθεροποίησης.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ επέκρινε το Λονδίνο για το αίτημα πάγωμα οικισμών

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ άσκησε κριτική στη Βρετανία για το αίτημά της να ανασταλεί το σχέδιο επέκτασης εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, που προβλέπει την ανέγερση 3.400 κατοικιών.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου συγκρούεται με Τουρκία ενόψει εκλογών

Ο Νετανιάχου, ενόψει δύσκολης εκλογικής μάχης, εντείνει τις επιθέσεις του κατά της Τουρκίας, κατηγορώντας την πως προσπαθεί να εδραιώσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία, παρά τις ισραηλινές προειδοποιήσεις, κάτι που η Άγκυρα αρνείται.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κατς: Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε επικίνδυνες περιπέτειες στη Συρία

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ισραέλ Κατς κατηγορεί τον Ερντογάν ότι οδηγεί την Τουρκία σε περιπέτειες στη Συρία, μετά και το ισραηλινό πλήγμα σε συριακή βάση όπου σταθμεύουν τουρκικά στρατεύματα. Το Ισραήλ ξεκαθαρίζει ότι προστατεύει την ασφάλειά του.
Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ θα συναντηθεί σήμερα με τον Νετανιάχου μετά από συνομιλίες με Χαμάς

Ο Τζάρεντ Κούσνερ αναμένεται να συναντήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα, το οποίο ο Νετανιάχου έχει ήδη απορρίψει, ενώ η Χαμάς το αποδέχτηκε υπό όρους απόσυρσης.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντεκα νεκροί, μεταξύ τους παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο

Δεκαένα νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, είναι ο απολογισμός ισραηλινών βομβαρδισμών σε δύο χωριά στον νότιο Λίβανο, στη βαρύτερη επίθεση μετά τον Ιούνιο. Τα πλήγματα έγιναν ως αντίποινα κατά της Χεζμπολά.