ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ένοπλος Χούθι Υεμένη
Μέλος των Χούθι με πολυβόλο στην Υεμένη, κάτω από συννεφιασμένο ουρανό.

Οι αντάρτες Χούθι απειλούν με πόλεμο «χωρίς κόκκινες γραμμές» το Ισραήλ

O εκπρόσωπος της οργάνωσης Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ την Κυριακή, μια ημέρα αφότου το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικούς στόχους κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

Οι Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν να επιτίθενται στο Ισραήλ και δεν θα τηρούν κανέναν κανόνα εμπλοκής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ την Κυριακή, μια ημέρα αφότου το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικούς στόχους κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

Ο Αμπντουλσαλάμ είπε ότι δεν θα υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στην απάντηση των Χούθι. «Όλες οι ευαίσθητες τοποθεσίες θα είναι στόχος για εμάς», είπε.

Σημειώνεται ότι οι Χούθι ξεκίνησαν άμεσα τα αντίποινα μετά και τις χθεσινές ισραηλινές επιδρομές σε στόχους των ανταρτών Χούθι στη πόλη-λιμάνι Χοντέιντα στην Υεμένη που άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στην πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, με τους κατοίκους να αναζητούν προστασία σε καταφύγια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή προκαλεί πρωτοφανή ενεργειακή κρίση

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ, δήλωσε πως ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν προκαλεί τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στην ιστορία, ενισχύοντας τις ήδη σοβαρές συνέπειες από πετρέλαιο και φυσικό αέριο λόγω της Ρωσίας.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ απειλεί να παραβιάσει την «κίτρινη γραμμή» του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι θα παραβιάσει την «κίτρινη γραμμή» οριοθέτησης που έθεσε το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, δηλώνοντας πως «κανείς δεν θα αφοπλίσει» το σιιτικό κίνημα, επικαλούμενη το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 2.387 νεκροί στον εξάβδομο πόλεμο με Ισραήλ, σύμφωνα με νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές, από την αρχή του πολέμου με το Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 2.387 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 7.602. Μετά την εύθραυστη εκεχειρία, διασώστες εντόπισαν νέα θύματα στα συντρίμμια βομβαρδισμένων περιοχών.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απέτρεψε ιρανικό σχέδιο επίθεσης στον αγωγό Μπακού-Τσεϊχάν

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως απέτρεψε ιρανικό σχέδιο επιθέσεων σε πετρελαιαγωγό και ισραηλινούς ή εβραϊκούς στόχους στο Αζερμπαϊτζάν, όπως πρεσβείες και ηγέτες της κοινότητας, σύμφωνα με Mossad και Shin Bet.