ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04

Αντίθετος με την απαγόρευση της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία ο Πάπας

«Δεν διαπράττεις κακό επειδή προσεύχεσαι. Αν κάποιος διαπράξει ένα κακό εναντίον του λαού του θα είναι ένοχος γι’ αυτό, αλλά δεν μπορεί να έχει κάνει κακό επειδή προσευχήθηκε» δήλωσε.

«Δεν πρέπει να αγγίζουμε τις Εκκλησίες». Αυτό είπε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά τη σημερινή προσευχή, αναφερόμενος στο νόμο της Ουκρανίας που απαγορεύει την Εκκλησία της Ρωσίας.

«Συνεχίζω να παρακολουθώ με πόνο τις συνεχιζόμενες μάχες στην Ουκρανία και τη Ρωσική Ομοσπονδία». «Και σκεπτόμενος τους νόμους που εγκρίθηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία» συνέχισε «φοβάμαι για την ελευθερία όσων προσεύχονται, γιατί αυτοί που προσεύχονται αληθινά πάντα προσεύχονται για όλους. Δεν διαπράττεις κακό επειδή προσεύχεσαι. Αν κάποιος διαπράξει ένα κακό εναντίον του λαού του θα είναι ένοχος γι’ αυτό, αλλά δεν μπορεί να έχει κάνει κακό επειδή προσευχήθηκε».

«Και τότε ας επιτρέπεται να προσεύχονται όσοι θέλουν να προσεύχονται σε αυτό που θεωρούν Εκκλησία τους» πρόσθεσε. «Παρακαλώ, ας μην καταργηθεί καμία χριστιανική Εκκλησία άμεσα ή έμμεσα. Δεν πρέπει να αγγίζουμε τις Εκκλησίες» κατέληξε

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ έτοιμο για το πρώτο στάδιο του σχεδίου Τραμπ στη Γάζα

Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να εφαρμόσει άμεσα το πρώτο στάδιο του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα, που προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές για τον τερματισμό του πολέμου.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος αισιοδοξεί για θετική εξέλιξη στο Σχέδιο Τραμπ για Γάζα

Το Κάιρο εκφράζει ελπίδα πως η θετική στάση της Χαμάς στο σχέδιο Τραμπ θα οδηγήσει σε εφαρμογή του για τη Γάζα. Το ΥΠΕΞ Αιγύπτου δηλώνει πως θα συνεργαστεί διεθνώς για μόνιμη εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιχτό ενδεχόμενο συμφωνίας στο ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ αφήνει η Χαμάς

Αξιωματούχος της Χαμάς ανέφερε ότι η οργάνωση χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Ο Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο τριών ή τεσσάρων ημερών για απάντηση.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας – Κατηγορούμενο βλακωδώς για Ζαπορίζια

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του για τη διατήρηση της ειρήνης, παραμένοντας ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ενώ σημείωσε πως υπάρχει παύση στην ειρηνευτική διαδικασία.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Κλείνει ο τελευταίος δρόμος νότια-βόρεια Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός θα κλείσει στις 12:00 την τελευταία οδό από το νότιο προς το βόρειο τμήμα της Γάζας. Ελεύθερη διέλευση προς νότια για όσους θέλουν να απομακρυνθούν, χωρίς έλεγχο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν επικροτεί τη δέσμευση Τραμπ για τερματισμό πολέμου στη Γάζα

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε τη δέσμευση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων, ζητώντας από το Ισραήλ να ανταποκριθεί, ενώ τόνισε πως η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει άμεσα όλους τους ομήρους.