ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Shutterstock

Ένοπλη επίθεση στο Κασμίρ της Ινδίας πριν από συγκέντρωση του Μόντι

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί πριν από τις πρώτες εκλογές της τοπικής συνέλευσης εδώ και μια δεκαετία στην ανήσυχη περιοχή των Ιμαλαΐων.

Δύο Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με ύποπτους μαχητές στο Τζαμού και Κασμίρ την Παρασκευή, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην περιοχή. Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στη νότια περιοχή Kishtwar. Η επίθεση εναντίον των μαχητών ήταν μια κοινή επιχείρηση μεταξύ του στρατού και της τοπικής αστυνομίας, σύμφωνα με τον ινδικό στρατό.

Το Σάββατο, ο Μόντι έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στη γειτονική περιοχή Doda. Σε μια ανάρτηση στο X, ο ινδικός στρατός χαιρέτισε την «υπέρτατη θυσία των γενναίων».

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Κόμματος του Κογκρέσου, απέτισε επίσης φόρο τιμής στους πεσόντες στρατιώτες, προσθέτοντας ότι «η Ινδία είναι ενωμένη στην καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας»,η σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας ύποπτος μαχητής σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Baramulla του Κασμίρ το Σάββατο. Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί πριν από τις πρώτες εκλογές της τοπικής συνέλευσης εδώ και μια δεκαετία στην ανήσυχη περιοχή των Ιμαλαΐων.

Το έδαφος της ένωσης είναι επίσης χωρίς τοπική κυβέρνηση από τότε που η κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας ανακάλεσε την ημιαυτονομία της το 2019 και έκανε μια ομοσπονδιακά ελεγχόμενη περιοχή.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί πριν από τις πρώτες εκλογές της τοπικής συνέλευσης εδώ και μια δεκαετία στην ανήσυχη περιοχή των ΙμαλαΐωνΣχεδόν 8,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου σε ψηφοφορία τριών φάσεων. Τα αποτελέσματα αναμένονται τον Οκτώβριο. Δεκάδες χιλιάδες δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί για να επιβλέπουν τις διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ, Ινδία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ινδία υπέγραψαν δεκαετή αμυντική συμφωνία

ΗΠΑ και Ινδία υπέγραψαν δεκαετές πλαίσιο αμυντικής συνεργασίας, που ενισχύει την περιφερειακή ασφάλεια, τον συντονισμό, την ανταλλαγή πληροφοριών και την τεχνολογική σύμπραξη, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΘΑ Πιτ Χέγκσεθ.
Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία-ΕΕ: Περισσότερος διάλογος για χάλυβα, οχήματα και μηχανισμό άνθρακα

Η Ινδία και η ΕΕ συμφώνησαν ότι τα θέματα χάλυβα, οχημάτων και του συνοριακού μηχανισμού άνθρακα χρειάζονται περαιτέρω διάλογο λόγω σημαντικών ευαισθησιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Νέο Δελχί μετά από εμπορικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Reliance Ινδίας θα τηρήσει τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία

Η Reliance Industries της Ινδίας θα τηρήσει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά θα συνεχίσει τις συνεργασίες με τρέχοντες προμηθευτές πετρελαίου, όπως η Rosneft, από την οποία αγοράζει 500.000 βαρέλια αργού τη μέρα.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Έτοιμη για σημαντική μείωση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου

Τα ινδικά διυλιστήρια σκοπεύουν να μειώσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου λόγω αμερικανικών κυρώσεων, επιδιώκοντας παράλληλα εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ για να περιοριστούν οι επιπλέον δασμοί στις εξαγωγές τους.