ΓΔ: 2361.81 -1.00% Τζίρος: 127.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:39:36
Shutterstock

Ένοπλη επίθεση στο Κασμίρ της Ινδίας πριν από συγκέντρωση του Μόντι

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί πριν από τις πρώτες εκλογές της τοπικής συνέλευσης εδώ και μια δεκαετία στην ανήσυχη περιοχή των Ιμαλαΐων.

Δύο Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με ύποπτους μαχητές στο Τζαμού και Κασμίρ την Παρασκευή, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην περιοχή. Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στη νότια περιοχή Kishtwar. Η επίθεση εναντίον των μαχητών ήταν μια κοινή επιχείρηση μεταξύ του στρατού και της τοπικής αστυνομίας, σύμφωνα με τον ινδικό στρατό.

Το Σάββατο, ο Μόντι έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στη γειτονική περιοχή Doda. Σε μια ανάρτηση στο X, ο ινδικός στρατός χαιρέτισε την «υπέρτατη θυσία των γενναίων».

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Κόμματος του Κογκρέσου, απέτισε επίσης φόρο τιμής στους πεσόντες στρατιώτες, προσθέτοντας ότι «η Ινδία είναι ενωμένη στην καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας»,η σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας ύποπτος μαχητής σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Baramulla του Κασμίρ το Σάββατο. Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί πριν από τις πρώτες εκλογές της τοπικής συνέλευσης εδώ και μια δεκαετία στην ανήσυχη περιοχή των Ιμαλαΐων.

Το έδαφος της ένωσης είναι επίσης χωρίς τοπική κυβέρνηση από τότε που η κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας ανακάλεσε την ημιαυτονομία της το 2019 και έκανε μια ομοσπονδιακά ελεγχόμενη περιοχή.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί πριν από τις πρώτες εκλογές της τοπικής συνέλευσης εδώ και μια δεκαετία στην ανήσυχη περιοχή των ΙμαλαΐωνΣχεδόν 8,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου σε ψηφοφορία τριών φάσεων. Τα αποτελέσματα αναμένονται τον Οκτώβριο. Δεκάδες χιλιάδες δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί για να επιβλέπουν τις διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναρέντρα Μόντι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο επαινεί τον Μόντι για τη συμβολή του στην καταπολέμηση της φτώχειας

Το Κρεμλίνο συνεχάρη τον Ναρέντρα Μόντι για το ρεκόρ του ως μακροβιότερος εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ινδίας, σημειώνοντας ότι επί διακυβέρνησής του 250 εκατ. Ινδοί βγήκαν από τη φτώχεια, όπως ανακοίνωσε ο Πεσκόφ.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Μόντι για την επανεκλογή του στην Ινδία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ναρέντρα Μόντι για την επανεκλογή του ως πρωθυπουργού της Ινδίας και εξέφρασε την ελπίδα για ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας προς όφελος και των δύο λαών.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδία ολοκληρώνει στρατηγική σήραγγα στα Ιμαλάια κοντά στα σύνορα με Κίνα

Η Ινδία ολοκλήρωσε τη διάνοιξη της μεγαλύτερης σήραγγας της, μήκους 13 χλμ., που θα ενώνει το Κασμίρ με το Λαντάκ στα σύνορα με την Κίνα. Το έργο, κόστους 712 εκατ. δολ., θα ανοίξει για το κοινό το 2028.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά σε πετρελαιοφόρο με ινδικό πλήρωμα ανοιχτά του Ομάν, όλοι ασφαλείς

Πυρκαγιά ξέσπασε σε πετρελαιοφόρο υπό σημαία Μαδαγασκάρης ανοιχτά του Ομάν με 24 Ινδούς ναυτικούς, όλοι τους ασφαλείς. Το πλοίο δεν μετέφερε φορτίο και οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση.
Αστυνομικό όχημα Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο Δελχί: Διαμαρτυρία για παραίτηση Υπ. Παιδείας λόγω άφιξης πολιτικού

Ο ιδρυτής του Cockroach Janta Party έφτασε στο Νέο Δελχί για να ηγηθεί διαμαρτυρίας κατά του Μόντι. Το κόμμα, εμπνευσμένο από το επίμονο έντομο, μετρά ήδη εκατομμύρια υποστηρικτές στα social media, παρά τις ανησυχίες για συλλήψεις.