ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυροσβέστες σε φωτιά
Πυροσβέστες επιχειρούν κατάσβεση μεγάλης φωτιάς με ισχυρές φλόγες στο παρασκήνιο.

Τουλάχιστον 24 οι νεκροί από την έκρηξη σε βυτιοφόρο σήμερα στην Αϊτή

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που πλήθος προσπαθούσε να συλλέξει καύσιμα που διέρρεαν από τη δεξαμενή φορτηγού το οποίο είχε ακινητοποιηθεί λόγω τροχαίου στην περιοχή Μιραγκοάν, 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ορισμένοι υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – από την έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς καυσίμων στην Αϊτή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας σε αυτήν τη χώρα της Καραϊβικής.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που πλήθος προσπαθούσε να συλλέξει καύσιμα που διέρρεαν από τη δεξαμενή φορτηγού το οποίο είχε ακινητοποιηθεί λόγω τροχαίου στην περιοχή Μιραγκοάν, 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς.

Η ταυτοποίηση των νεκρών είναι δύσκολη καθώς τα πτώματα ήταν απανθρακωμένα. «Υπήρχε πολύς κόσμος. Όσοι ήταν κοντά στο φορτηγό, απανθρακώθηκαν», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι παραδόσεις καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή είχαν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα βυτιοφόρα μεταφέρονταν με πορθμεία για να αποφύγουν τις οδικές αρτηρίες που ελέγχουν πάνοπλες συμμορίες.

Σε παρόμοιο περιστατικό που συνέβη το 2021 στην Αϊτή, περίπου 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε όταν περαστικοί προσπαθούσαν να μαζέψουν καύσιμα που διέρρεαν από βυτιοφόρο το οποίο είχε ανατραπεί σε δρόμο της πόλης Καπ Αϊτιέν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοδος στην ακτοπλοϊκή κίνηση: 80.000 αναχωρήσεις μέχρι την Κυριακή

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται σήμερα στα λιμάνια Αττικής λόγω της καλοκαιρινής εξόδου, με ενισχυμένα μέτρα του Λιμενικού για τη διευκόλυνση επιβατών. Συνολικά 28.746 ταξιδιώτες αναχωρούν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μία ώρα στάση εργασίας στο Μπεν Γκουριόν φέρνει χάος στο αεροδρόμιο

Ξαφνική στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προκάλεσε αναστάτωση εν μέσω τουριστικής περιόδου, με διακοπή αφίξεων από τις 14:00 και σταδιακές αναχωρήσεις, ενώ πολλές πτήσεις επέστρεψαν στους προορισμούς τους.
Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σεούλ στέλνει για πρώτη φορά εμπορικό πλοίο στην Ευρώπη μέσω Αρκτικής

Ένα εμπορικό πλοίο της Νότιας Κορέας θα αναχωρήσει το Σάββατο προς Ευρώπη μέσω Αρκτικής, δοκιμάζοντας νέα διαδρομή που αποφεύγει τη Μέση Ανατολή λόγω αστάθειας στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Ωκεανών.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Κώτσηρα-Γκιουλέκα για σιδηρόδρομο και συγκοινωνίες στη Β. Ελλάδα

Σε τηλεδιάσκεψη σήμερα συζητήθηκαν τα σιδηροδρομικά έργα Μακεδονίας-Θράκης και ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με έμφαση στην ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΘ με ηλεκτρικά λεωφορεία.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Στις 27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά

Στις 27 Αυγούστου το Μετρό Θεσσαλονίκης φθάνει στην Καλαμαριά με πέντε νέους σταθμούς. Εξελίσσονται οι δοκιμές και οι τελευταίοι έλεγχοι. Η διαδικασία, σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς, βρίσκεται στην τελική φάση.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Καλαμαριάς: Λίγες μέρες μέχρι τη λειτουργία, λέει ο Ν. Ταχιάος

Ξεκινούν οι δοκιμές του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, με τις άδειες να εκδίδονται σύντομα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ν. Ταχιάο. Ο έλεγχος τεκμηρίωσης και πιστοποιήσεων διασφαλίζει την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.