ΓΔ: 828.74 0.45% Τζίρος: 12.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:11:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εντείνονται οι πιέσεις στις αεροπορικές, νέα μέτρα από Lufthansa και Austrian Airlines

Η Lufthansa ακυρώνει το 50% των πτήσεων λόγω του κοροναϊού ενώ και η Austrian Airlines προγραμματίζει μείωση ωραρίου για 7.000 εργαζόμενους της. Η KLM ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη εβδομάδα ακυρώνει αρκετές από τις πτήσεις προς την Ιταλία

Η Lufthansa μειώνει το πρόγραμμα πτήσεων λόγω της πτώσης της ζήτησης. Τις επόμενες εβδομάδες, οι πτήσεις αναμένεται να μειωθούν έως και 50%, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό των οικονομικών ζημιών.

Η εταιρεία κάνει λόγο για δραστική πτώση των κρατήσεων και πολλές ακυρώσεις πτήσεων. Όλες οι περιοχές - στόχοι επηρεάζονται.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης διαθέτει έναν στόλο περίπου 780 αεροσκαφών, τα οποία εκτελούσαν πέρυσι κατά μέσο όρο 3.226 πτήσεις την ημέρα. Οι περισσότερες ακυρώσεις χθες, Πέμπτη, αφορούσαν εσωτερικές πτήσεις και πτήσεις προς την Ιταλία. Το προσωπικό κλήθηκε να προσφέρει εθελοντικά μερική εργασία ή να λάβει άδεια άνευ αποδοχών. Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα εργασίας με μειωμένο ωράριο για χιλιάδες εργαζομένους στη Γερμανία και την Αυστρία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών αποτρέπει τους Γερμανούς πολίτες να ταξιδέψουν στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας όπως είναι επί του παρόντος το Μπολτσάνο-Άλτο Άντιτζε / Νότιο Τιρόλο, η Εμίλια Ρομάνια, η Λομβαρδία και η πόλη Βο της περιφέρειας Βένετο (πλησίον της Πάδοβας) λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Το Μπολτσάνο-Άλτο Άντιτζε / Νότιο Τιρόλο διαμαρτυρήθηκε πάντως για την ταξινόμησή του ως περιοχή κινδύνου.

Η Austrian Airlines προγραμματίζει μείωση ωραρίου για 7.000 εργαζόμενους

Η Austrian Airlines, θυγατρική εταιρεία της Lufthansa , αποφάσισε να μειώσει το ωράριο εργασίας σε περίπου 7.000 εργαζόμενούς της εξαιτίας της πτώσης της δραστηριότητάς της, που οφείλεται στην εξάπλωση του κοροναϊού, μεταδίδει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Kronen Zeitung.

Η ιστοσελίδα αναφέρει στο ίδιο άρθρο της πως περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας αναμένεται να ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Σήμερα εξάλλου, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη εβδομάδα ακυρώνει αρκετές από τις πτήσεις προς την Ιταλία, λόγω της εξάπλωσης του covid-19 στη μεσογειακή χώρα.

Ο ολλανδικός βραχίονας του ομίλου με την Air France, θα καταργήσει δύο ημερήσιες πτήσεις προς το Μιλάνο και τη Ρώμη, μία πτήση προς Μπολόνια και μία ημερήσια προς τη Βενετία για το διάστημα 7-15 Μαρτίου, τουλάχιστον.

Αλλά και η Σλοβακία ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τις πτήσεις προς την Ιταλία, έπειτα από την ανακοίνωση του πρώτου καταγραφέντος κρούσματος του νέου κοροναϊού και στη κεντροευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Πέτερ Πελεγκρίνι.

Ο Πελεκγρίνι ανακοίνωσε επίσης πως η Σλοβακία θα απαγορεύσει τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, αλλά και τις επισκέψεις συγγενών κι οικείων στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ